Advertentie
    Onno van Rijen VIP Club

In het Verenigd Koninkrijk worden de minister van Binnenlandse zaken en die van buitenlandse zaken gekidnapt. Vier hooggeplaatste mannen proberen de macht te grijpen. Natalie Silva, de protegé van de diplomaat Lord Percy Ashdown krijgt een baan bij de ambassade in Parijs,maar moet daarvoor eerst een opleiding bij de geheime dienst volgen. Haar vriend, de journalist Max Brunelli, reist in die periode door Europa om mee te werken aan een reportage van de BBC. Beide raken verstrikt in een web na intriges.

De opbouw van het plot is goed doordacht. Het verhaal heeft veel weg van Engelstalige thrillers. Het is geen rechttoe-rechtaan verhaal, maar het is een verhaal met veel verhaallijnen, veel personen en een hoge mate van complexiteit. Geconcentreerd lezen is daardoor nodig om de draad niet te verliezen. Wat wel duidelijk is, is dat vanaf het begin de lezer weet wie de boosdoeners zijn. De spanning zit hem dus niet in het vinden van het antwoord op de vraag wie is de boosdoener, maar in hetgeen de boosdoeners zullen gaan ondernemen.

De ontknoping gaat te snel en is niet heel bevredigend. Een enkel gesprekje van Natalie met een van de deelnemers aan het complot doet laatstbedoelde omslaan als een blad aan een boom, hetgeen de situatie geheel doet veranderen. Verder blijven er heel wat vragen onbeantwoord. Wellicht bewaart de auteur de antwoorden voor een volgend deel.

Reacties op: Behoorlijk complex

7
Het Londens kwartet - Wim Belaen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker