Advertentie

Karel van der Zee wil getuigen tegen zijn baas uit de onderwereld en duikt onder, samen met zijn vriendin, Kim. Dan gebeurt er een moordaanslag tegen de succesvolle advocaat Leonard Vermeer. De politie denkt dat de gelijkenis van Leonard Vermeer met van der Zee de oorzaak is. Rechercheur Nina Hansen gelooft dit echter niet. Ze blijft hardnekkig zoeken naar andere motieven en pistes.

Manfred Vermeer (stiefvader van Leonard) lijdt aan kanker en wil voor zijn dood nog orde op zaken stellen. Hij heeft 2 volwassen kinderen Anna, die de rest van de familie mijdt en Jean, die gescheiden is en twee dochters heeft en daarnaast dus ook stiefzoon Leonard, die getrouwd is met Joyce. Joyce ontdekt dat ze zwanger is, maar Leonard wil de baby niet. Joyce hoopt dat hij zal bijdraaien, maar hij verhardt in zijn mening, hij wil geen kinderen.

Vanaf de proloog, een chat-bericht tussen een jong meisje, Lisa en een man Kai is het duidelijk dat kinderen (meisjes) in gevaar kunnen zijn.

Het boek is spannend zonder gruwelijk te worden. Het zijn korte hoofdstukken, met duidelijke en aangename stem voorgelezen door Miryanna van Reeden.

Het boek gaat over misbruik, opvoeding, relaties tussen broers en zussen, afwezigheid van de moeder in de opvoeding, de misdaadwereld ....

Reacties op: Oplopende spanning

133
Voor de meisjes - Heleen van der Kemp
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker