Advertentie

"De macht van K" van Jens Vern is een echte pageturner, geweldig spannend...

K is the Keeler Company, een databeveiligingsfirma van Keeler die profiteerde van de paniek van IT-ers rond het millennium en de beruchte millennium bug en daarna rond de “war on terror” na 9/11. De eigenaar, Keeler maakt back-ups van de gegevens van zijn klanten, goed beveiligd door versleuteling. Keeler heeft door zijn beveiligingsfirma heel veel informatie over de verschillende bedrijven, scholen, bibliotheken die hij beveiligt. Hij combineert deze gegevens van de verschillende klanten om ook de FBI en de CIA te helpen. Maar hij zorgt dat hij deze versleuteling zelf kan omzeilen om aan de gegevens van de klanten te komen en zo nodig te veranderen.

Tim Turner, de protagonist, haalde zijn diploma met de hakken over de sloot, en toch haalt the Keeler Company hem binnen met een mooi appartement in een dure wijk en een super salaris... Waarom? Wat zit erachter?

Het boek verweeft fictie en non-fictie met elkaar, in een periode waarin mensen inderdaad bang zijn voor hun privacy en de gegevens die over iedereen op het internet en bij verschillende bedrijven beschikbaar zijn.

Reacties op: Een echte pageturner over databeveiliging

108
De macht van K. - Jens Vern
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker