Tegenvaller
Teleurstellend boek. Je wordt dadelijk geconfronteerd met allerlei namen zonder dat precies geduid wordt wie of wat ze precies zijn. Veel wordt als bekend verondersteld. Weliswaar zit eraan het begin van het boek een verklarende woordenlijst, maar een uitgebreide namenlijst zou handiger en nuttiger zijn geweest.
Ook de dialogen zijn slecht geschreven en het verhaal is mager en historisch rammelt het van alle kanten. Om het smeuïg te maken strooit Fabri met wreedheden die het geleuter van de Romeinse elite een beetje pittiger moeten maken. In zijn soort vind ik de boeken van een vergelijkbare schrijver als Valerio Manfredi veel en veel beter.
Ik heb het boek na honderd pagina’s dichtgeslagen. Voor degenen die echt geïnteresseerd zijn in het oude Rome raad ik de Cicero-trilogie van Robert Harris aan of de brieven-roman Augustus van John Williams.