Roadtrip naar...?

Peter Thunnissen Peter Thunnissen
8 mrt 2022

Bekende schrijver die mij eerder niet echt wist te bekoren. Dit is wel een mooi verhaal, een beetje een mengeling van Irving en Franzen (die ik beiden erg goed vind). Het gaat over een 40-jarige vrouw die werkte als tandarts, 2 kinderen heeft van 5 en 8 jaar en een ex-man die vooral alle gevoel voor verantwoordelijkheid mist. Zij is op 16-jarige leeftijd bij haar ouders vertrokken en verder begeleid cq opgevoed door een vrouwelijke tandarts die bleek meer van dergelijke niet gelukkige meiden op te vangen. Zij wordt dan zelf tandarts, krijgt 2 kinderen met die onverantwoord handelende man die haar verlaat. Vervolgens wordt zij aangeklaagd door de familie van een oudere patiënte bij wie zij kanker in de mond gemist zou hebben hetgeen tot haar volledige bankroet leidt. Zij gaat dan alles achterlatend met haar twee wel zeer vroegwijs overkomende kinderen min of meer op de bonnefooi naar Alaska waar zij met een camper doortrekt, eigenlijk een nieuw thuis zoekt maar uiteindelijk al het materiële kwijt raakt. Het eindigt, na een voor een goede ouder onverantwoorde klimtocht tijdens noodweer met die 2 kleuters, in een soort berghut waar zij besluit dat je alles kunt bereiken als je er maar voor gaat. Goed geschreven, aardig verhaal maar wat de plot betreft ongeloofwaardig en niet kloppend.

Meer recensies van Peter Thunnissen