Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boek dat blijkbaar hitpotentie wordt toegedicht , gezien het feit dat het direct in liefst 35 (vijfendertig!) talen werd uitgegeven en men al bezig is met de erop gebaseerde televisieserie. Gezien het gegeven begrijp ik het wel, maar eerlijk gezegd viel het boek me tegen – waarschijnlijk ook door de hooggespannen verwachtingen.
Aanduiding van het plot: Elizabeth Zott is een eigengereide, aantrekkelijke jonge wetenschapper die in de jaren 50 voor haar master wil gaan. Door de man-vrouw-verhouding in die tijd wordt zij ge- en misbruikt. Op een andere plek ontmoet zij Calvin Evans, een wonderlijke maar briljante en wereldberoemde chemicus. Inderdaad, zij “krijgen wat”. Daarna drama waaruit EZ opklimt naar de positie van een zelfbewuste, dominante, zeer slimme en eigengereide televisiester in een decennium waarin een vrouw altijd de onderliggende partij is. Zij helpt de vrouw zich bewust te worden van haar kracht en haar rechten.
Mijn bezwaren: al te “pre”feministisch getint. Uiterst voorspelbaar plot. Uitermate zoetsappige, sprookjesachtige en ongeloofwaardige ontknoping. Waarbij overigens het basisgegeven zeer de moeite waard is.

Reacties op: Goed, maar...

31
Lessons in Chemistry - Bonnie Garmus
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken