Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Eerlijk en inspirerend!

Priscilla 24 mei 2024
In ‘Een wild leven‘ vertelt Bram Eijgenhuijsen op een zeer prettige en heldere wijze zijn verhaal.

Wat gaat er schuil achter zijn persoonlijkheid, hoe is hij de man geworden wie hij vandaag de dag is en hoe raakte hij in Zweden verzeild?

De eerlijkheid van Bram is hetgeen dat direct opvalt. Dat hij geen gemakkelijke jeugd heeft gehad wordt zeker duidelijk.

Wat absoluut benoemt dient te worden is dat Bram ook de ontwikkeling die hij doormaakt beschrijft. Bram laat zien hoe je kunt leren van het verleden, wat je hebt meegemaakt en hoe je dit naar iets positiefs kunt omzetten.

Zijn verhaal heb ik dan ook als zeer inspirerend ervaren.

Het persoonlijke verhaal van Bram wordt gaandeweg afgewisseld met hoofdstukken waarin hij zijn leven in Zweden beschrijft.

Van het overnemen van de Zweedse boerderij, de eenzaamheid en het vallen en opstaan bij het opzetten- en de ontwikkeling van zijn ideale woon- en leefomgeving.

Juist deze afwisseling zorgt ervoor dat zijn verhaal helder overkomt en dat het prettig wegleest. Er is een balans tussen de wat zwaardere thematiek en de wat luchtigere momenten.

De afwisseling zorgt er ook voor dat zijn ontwikkeling als individu goed te zien is en persoonlijk kreeg ik echt het gevoel hem beter te leren kennen.

Zowel zijn gevoel als zijn kijk op de wereld komen goed over. Ook wordt absoluut duidelijk waarom bij bepaalde keuzes heeft gemaakt in zijn leven.

Wat mij betreft is dit alles samen één prachtig geheel.

Het verleden van Bram ontroerde mij enorm tijdens het lezen. De manier waarop hij zijn eigen weg in het leven heeft gevonden, kan ik alleen maar bewonderen. Het totale plaatje heeft mijn hart echt geraakt.

In de hoofdstukken die zich afspelen in Zweden, leren we hem ook kennen als een man met ontzettend veel humor.

Wat Bram soms overkomt zal op het moment zelf misschien niet hilarisch zijn geweest, maar ik hoop dat hij er achteraf ook om kon lachen zoals ik deed tijdens het lezen.

De schapen, de bezoekers van zijn B&B, de natuur en het wild om zijn boerderij heen. Ik zag alles voor mij.

Zijn liefde en passie voor zijn levensstijl, zijn boerderij en de natuur zijn voelbaar en alhoewel ik niet perse zo primitief zou willen leven, zou ik wel graag de natuur en deze rust willen ervaren. Wie weet schuiven we nog eens voorbij in Zweden.

Zijn deelname aan B&B vol liefde komt kort aan bod in zijn verhaal. En alhoewel er tussen de bezoeksters van zijn geliefde ‘Heimdallsgard‘ geen potentiële liefde zat, weet hij die gelukkig uiteindelijk wel te vinden. En dat gunde ik hem zo.

Bram sluit zijn boek af met de twaalf principes van permacultuur en of je nu wel of geen eigen zelfvoorzienende boerderij zou willen, je kunt hier een hoop van opsteken!


Conclusie
‘Een wild leven‘ is absoluut het unieke ‘into the wild‘ verhaal zoals de marketingzin het mooi omschrijft.

Bram heeft een heel persoonlijk verhaal geschreven waarin hij de lezer meeneemt in zijn leven. In het toen en het nu.

Het is uiteindelijk zijn zoektocht naar zijn eigen identiteit, maar ook een zoektocht naar een wijze van leven waar hij zich volkomen zichzelf kan zijn, waar hij nog verder kan groeien als mens en waar hij kan leven volgens zijn eigen principes.

Dit boek ontroerde mij, liet mij lachen, maar was bovenal inspirerend.

Bram, bedankt voor het delen van jouw verhaal, maar ook voor het delen van jouw liefde en passie voor de natuur en alles dat leeft.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Priscilla

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?