Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Wederom een heerlijk verhaal!

Priscilla 21 april 2024
In ‘Love, Theoretically‘ volgen we het verhaal van Elsie die, hoe kan het ook anders, werkzaam is in de academische wereld.

Toen Ali Hazelwood’s eerste boek verscheen, had ik nooit kunnen bedenken dat ik verhalen met een academisch thema, zo heerlijk zou vinden. But confession: ik verslind ze!

Elsie heeft nauwelijks een cent te makken ondanks haar huidige baan. Eigenlijk is ze in haar vakgebied een werkeloze theoretisch natuurkundige. Een baan bij het MIT zou dus een droom zijn die uitkomt.

Tijdens de sollicitatie procedure wordt ze geconfronteerd met haar aartsvijand. Elsie laat zich echter niet van de wijs brengen en gaat er voor 200% voor.

Maar krijgt ze wel een eerlijke kans?

‘Love, Theoretically’ is net als eerdere boeken van Ali, weer heerlijk vlot geschreven.

Ondanks de wetenschappelijke termen en topics, zit je vrijwel moeiteloos meteen in het verhaal. Geen wetenschappelijke kennis vereist dus!

Ali Hazelwood is, zoals inmiddels bekend, uitgebreid in haar schrijven. Ze is gedetailleerd in haar uitwerking. In het geval van dit nieuwste boek, in vergelijking met de andere twee, vond ik het iets ‘te’ gedetailleerd soms.

Het verhaal is volledig geschreven vanuit Elsie. Vooral in de eerste helft van het boek zitten we enorm in haar hoofd.

Dit voelde soms wat langdradig en dialogen ontbraken hier en daar nog.

Desalniettemin ben ik daardoor wel enorm van Elsie gaan houden. Want dat ze een interessante, vlotte jonge vrouw is, wordt meer dan duidelijk.

Ook zorgt het zeker voor een fijne verdieping van haar personage waardoor haar karakter goed naar voren komt. Dit levert uiteraard verderop in het verhaal een positieve bijdrage aan de ontwikkeling die we haar zien doormaken.

Ook Jack, aartsvijand nummer één, is wat mij betreft goed uitgewerkt. Knikkende knietjes toch wel als deze man zijn intrede doet in dit verhaal.

De dynamiek tussen Jack en Elsie is vanaf het begin af aan geweldig. Hun dialogen brengen het verhaal echt tot leven.

De tropes, ‘fake dating‘, ‘enemies to lovers‘ en ‘miscommunication‘ komen wat mij betreft volledig tot hun recht en geven de nodige zinderende spanning.

Behalve Ali’s wens om lezers te attenderen op bestaande moeilijkheden in de academische wereld, geeft ze met haar personages ook nog andere belangrijke boodschappen mee als je het mij vraagt.

Eerlijkheid staat enorm centraal in dit verhaal. Ook maakt Ali duidelijk hoe belangrijk het is om voor jezelf te zorgen en jezelf te kunnen zijn.

Wat betreft de spicy scenes (YAY!), geeft ze de lezer ook mee hoe belangrijk eerlijkheid hierbij is.

Hoe normaal het is dat je wensen en voorkeuren aan je bedpartner aangeeft zodat je samen, met wederzijdse respect, vertrouwen en toestemming, optimaal van elkaar kunt genieten.

Naast Elsie en Jack, ontmoeten we natuurlijk meerdere personages die een fijne en interessante bijdrage leveren aan het verhaal. En! We zien oude bekenden terug!

Ondanks dat Ali deze keer, naar mijn mening, iets teveel uitweidt over de academische wereld en we in het begin veel in Elsie’s hoofd zitten, heeft ze met ‘Love, Theoretically‘ weer een heerlijk verhaal geschreven.

Het verhaal bevat de juiste dosis spanning op verschillende vlakken en de dialogen en dynamiek tussen de personages zijn goed uitgewerkt.

Ook de humor vond ik weer fantastisch!

Het verhaal sluit af met een fijn epiloog en ik kijk nu al uit naar het volgende boek van Ali Hazelwood!


Conclusie
Als je ook het dankwoord leest van Ali Hazelwood, kom je te weten dat ze soms onzeker is over haar verhalen.

Wat mij betreft absoluut NIET nodig.

Ali heeft vanaf het eerste boek laten zien dat ze met een vlotte schrijfstijl, interessante personages en verschillende tropes binnen een academische wereld harten kan veroveren.

Ik krijg geen genoeg van haar verhalen en de humor en de dynamiek tussen de personages laten mij pagina na pagina omslaan.

Ik heb absoluut een nieuwe favoriete auteur in het genre van romantiek en feelgood!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Priscilla

Gesponsord

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Dumouin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.