Laat Rome je opnieuw uitvinden!
‘Een liefde in Rome’ is heerlijk Italiaanse zomerfeelgood.
In het begin van het boek staat een leuk getekend stadsplannetje met daarop enkele bekende bezienswaardigheden en andere tekeningen wat alvast een ideale start is om de lezer meteen enthousiast te maken om dit boek te lezen. De auteur koos de stad Rome zelf als verteller wat het concept van het boek hip, trendy en innovatief maakt.
De verschillende personages vertoeven per twee doorheen Rome – elk met een eigen doel. Zo maken we kennis met de 2 bejaarde dames Constance en Lizzie. Constance reist naar Rome om de laatste wil van haar overleden man te respecteren en haar schoonzus Lizzie vergezelt haar hierbij. Samen maken ze het soms wat bont maar al bij al zijn ze elkaars steun en toeverlaat.
Het volgende duo dat in Rome aankomt is het getrouwde koppel Meg en Alec, het ‘we - kunnen -niet - met - maar - ook - niet - zonder - elkaar 'soort koppel. Meg is op zoek naar een tegelmaker om een oud tegeltje in een exact dezelfde kleur blauw te laten namaken wat ze zo graag wilt voor haar grootschalig renovatieproject. En Alec? Alec is op zoek naar antwoorden hoe hij zijn leven verder ziet.
Tot slot zijn er ook nog de jonge hippe studenten Alice en Gus die elkaar pas ontmoeten tijdens hun citytrip zelf . Ze laten zich leiden door het moment, krijgen gevoelens voor elkaar en dienen elk afzonderlijk belangrijke keuzes te maken.
Wat de duo’s allemaal tijdens hun korte verblijf in Rome beleven lees je doorheen het verhaal. De verschillende scenario’s zijn sowieso leuk en creatief omschreven .Enerzijds zijn het grappige taferelen maar anderzijds ook hartverwarmende momenten. De personages zijn niet allemaal zo goed uitgewerkt maar dat hoeft ook niet voor dit verhaal. Hun dialogen hebben vaart en een grappige toon. Knap hoe de schrijver uiteindelijk de personages met elkaar weet te verbinden ook al ontmoeten ze elkaar niet - hoe dat in elkaar steekt, wordt naarmate het verhaal vordert wel duidelijk.
Mark Lamprell is scenarioschrijver en dat merk je meteen. De setting en de gebeurtenissen zijn zo goed omschreven dat je je als lezer meteen ter plaatse in Rome waant. Hier en daar wat historische informatie over een gebouw, plein en standbeeld zijn hele leuke toevoegingen, luchtig en origineel beschreven. De hoofdstukken zijn kort – hebben een Italiaanse titel en een citaat van een bekend persoon.
Jammer dat het boek slechts 257 bladzijdes telt want je leest het zo uit.
4,0 sterren
Bookstagrammer Rebekka_leest