Het geheime strand

Rebekka leest 15 augustus 2025
#review #leestip

“Het geheime strand” van Veronica Henry is een roman dat zich afspeelt in een schilderachtige kustplaats in Noord Cornwall waar het samenhorigheidsgevoel van de plaatselijke inwoners groot is en iedereen elkaar kent. Het verhaal volgt verschillende personages wiens levens met elkaar verweven raken, gebeurtenissen van vroeger spelen een belangrijke rol in hun persoonlijke ontdekkingen en relaties.

Het verhaal draait grotendeels rond Nikki, die een geheim bewaart dat haar leven heeft veranderd en nu op geheimzinnige wijze wordt geconfronteerd met de nasleep ervan. Ze ontmoet Adam, haar nieuwe buurman- haar geweten durft haar niet dichter bij hem te brengen. Ze moet open kaart spelen - dit is het beste voor iedereen toch?

Henry’s stijl is emotioneel en beschrijvend, haar verhaal een mix van drama en romantiek.

…‘IJskoude tranen rolden over haar wangen. Ze huiverde, want de kou beet in haar botten. Ze ging liggen en de platte rots voelde als een doodsbed, hard en meedogenloos. Geleidelijk wende ze aan de temperatuur en zakte ze weg in de diepten ervan terwijl haar ademhaling vertraagde. Het begon donker te worden. Het tij was gekeerd en ze kon het water dichterbij horen komen. Ze wilde in slaap vallen en wachten tot de zee haar bedekte. ‘…

Het boek verkent thema’s als familie, liefde, vriendschap en de zoektocht naar identiteit, terwijl de prachtige omgeving van de zee en het strand een belangrijke achtergrond vormen voor hun verhalen.

Een zomers feelgood vol verlangen, overhoop liggende gevoelens, een knagend geweten, een geheim en overschreden grenzen.
Over liefde en genegenheid, over rouw en loslaten om jezelf opnieuw te ontdekken en je horizon te verruimen. Over de haat-liefde relatie tussen zussen, vergeving en nieuwe kansen grijpen.

Dit moet je lezen tijdens een lange zomer waar je je helemaal kan onderdompelen in de sfeer wetende dat er iets op het punt staat te gebeuren, dat je iets zal ontdekken maar dit heel traagjes aan het licht komt…

Het leuke aan het boek is dat het afwisselend switcht in tijd - zo volg je van dichtbij mee wat er 20 jaar eerder afspeelde en hoe dit verleden het heden inhaalt.

Hartelijk dank om mijn recensie te lezen. Op Instagram kan je me volgen onder het account Rebekka leest voor meer boekentips.

Meer recensies van Rebekka leest

In 1938 vluchten de Freuds van Wenen naar Londen, waar Anna Freud weeshuizen opricht en op zoek gaat naar erkenning en hechte vriendschappen.

De jonge, verloren Ambre komt na een mislukte zelfmoordpoging in een hotel in de bergen terecht, waar ze zichzelf en het leven opnieuw leert te ontdekken.