Aardig
Laat ik beginnen met het feit dat het boek lekker in de hand ligt en een aantrekkelijk voorkomen heeft.
Toen ik dit boek aanschafte dacht ik ; "ja, wie spreekt de waarheid? " en ik dacht dat het verhaal de opmars zou zijn met als uiteindelijk resultaat de brand.
Nou, dat had ik dus mis. Het boek begint met de brand en door deze gebeurtenissen worden er dingen in gang gezet vol list en bedrog. Zo veel dat je op een gegeven moment niet meer weet wie nu de waarheid spreekt.
Het verhaal beweegt zich tussen 2 tijdsperiode af en af en toe had ik moeite om de datum te duiden. Zegt niets over de schrijfstijl, ik had er gewoon wat moeite mee.
Het verhaal gebiedt bijna dat je doorleest, je rolt van de ene gebeurtenis in de ander. Zoveel, dat het op een gegeven moment wel erg druk en bij tijd en wijle ongeloofwaardig wordt.
De clou wordt je bijna aangereikt en voor mij was het dus geen verrassing meer.
Over het algemeen genomen zijn de hoofdstukken lang. ( 21 pagina's )
Bij mij ontstond het gevoel dat Rebecca Fleet na zoveel actie niet wist hoe ze het gedoseerd moest laten eindigen dus wat zijn weg naar een climax baande eindigde voor mij abrupt. Een beetje te abrupt.
Als goedmakertje laat zij een verhaallijntje open.
In het nawoord schrijft ze dat zij dit verhaal in afzondering heeft geschreven en ik kan mij helemaal voorstellen dat zij op een gegeven moment naar haar gezin terug wilde en daarom dit einde heeft bedacht.
Al met al geen slecht boek maar ik denk met wat meer rustpauzes dit boek beter zou kunnen zijn.
In ieder geval ga ik zeker haar andere boek "De Huizenruil 'lezen.