Geen thriller
Het boek is geschreven uit het oogpunt van drie hoofdrolspelers waardoor je soms even moet schakelen maar al met al een behoorlijk consistent verhaal; ik vond het makkelijk te volgen.
Er wordt wel heel veel geschreven vanuit "innerlijke "dialogen en sommige daarvan zijn zeker hoogdravend te noemen.
Wat ik niet begreep is wat de eerste traumatische gebeurtenis te maken had met het hoofdpersonage phoebe.
Daar wordt niet op terug gekomen ( althans, ik vond het niet terug ) terwijl het wel regelmatig naar voren gebracht wordt.
Voor mijn gevoel is dit meer een coming of age boek, zeker geen Y.A. boek. ( hoofdpersonages zijn tieners ) dan een thriller terwijl er wel degelijk een thriller element aanwezig is wat meer uitgesponnen had kunnen worden. Daarom is het jammer dat lezers met de term Literaire Thriller m.i. op het verkeerde spoor gezet worden.
De onderlinge strijd tussen de drie "vriendinnen "wordt heel geraffineerd uit de doeken gedaan en voor mij was de allerlaatste zin de reden dat ik dit boek 4 sterren geef....Een echte doordenker waardoor je dingen in een heel ander perspectief kan zien.