Advertentie

Als er op een winterochtend een oud Hollands schip wordt aangetroffen in het midden van een bollenveld nabij de duinen en er mensen verdwijnen die hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen en toch het schip ingaan en er dus niet meer uit komen is dat het begin van een wervelend avontuur.
Het boek is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken. Vertellen over die hoofdstukken zou zonde zijn, die moet je zelf lezen om het verhaal "Orakel 'te kunnen waarderen. Er worden op deze manier heel wat dingen uitgelegd en verklaard op een prettige manier. Voor mij was het op geen enkel moment vervelend dat er een onderbreking in het verhaal kwam.
Thomas olde Heuvelt begint niet subtiel maar gaat er vanaf het begin met een gestrekt been in. De actie is onmiddellijk en blijft maar doorgaan tot de eerste onderbreking. Daarna neemt hij wat gas terug, het verhaal komt in een wat lagere versnelling waarbij we de personages beter gaan leren kennen. Althans, dat is denk ik de bedoeling. Voor mij is dat op de een of andere manier niet echt goed gelukt. Er is al iemand anders geweest die schreef dat het haar niet uitmaakte wat er met bepaalde personen gebeurde omdat ze karikaturaal waren. Daar kan ik mij tot in zekere hoogte in vinden. De 2 belangrijkste hoofdpersonen kwamen voor mij wel tot leven en waar er steeds gehint wordt op de terugkeer van een oude bekende moet ik eerlijk zeggen dat ik dit personage niet ken daar ik enkel 'Echo' van Thomas olde Heuvelt heb gelezen.
Een ander ding waar ik mij vreselijk aan kan storen is het gebruik van Engelse woorden en uitdrukkingen in gesprekken tussen hoofdpersonen. In " Echo " liep dat echt de spuigaten uit; hier heeft Dhr Oldevelt duidelijk wat gas terug genomen in het gebruik van Engelse uitdrukkingen....
Toch 4 sterren vanwege de hoeveelheid onderzoek die hij heeft gedaan n.a.v. dit boek en het feit dat ik mij geen moment verveeld heb.
Het boek zelf is prachtig uitgevoerd; een groot formaat boek, met dubbele flappen en mooi kunstwerk in de kaft zelf.
Met "Orakel " heb je echt een boek in handen.

Reacties op: Wat een verhaal

102
Orakel - Thomas Olde Heuvelt
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners