bloedstollend goed

Roos Poppelaars Roos Poppelaars
22 mrt 2025

Ik ga niet vertellen waar het boek over gaat; dat kan je lezen bij de omschrijving van het boek. Ik kan je wel vertellen wat ik ervan vond.

Bij vervolgen heb ik altijd enige reserve. Kan het net zo goed zijn als het eerste deel? In dit geval kan ik volmondig “JA!” zeggen. Het is wederom een subliem geschreven boek, waar je wel even voor moet gaan zitten. Een respectabele 646 pagina’s heeft de auteur nodig om het verhaal te vertellen. En dat heeft het ook echt nodig. Ik ga niet liegen: halverwege had ik het even moeilijk omdat het verhaal even dreigde te verzanden. Dat was echter niet van lange duur en ik werd evenzo vrolijk meegesleurd in de deprimerende en bloederige wereld als voorheen.

Je krijgt wat meer te horen over de achtergronden van de personages en we hebben een tweede vertelperspectief; dat van Gabriels zus. Sterker nog, die zus kan op twee plaatsen tegelijk zijn. Hoe ze dat doet; daarvoor moet je het boek lezen. Door die zet kun je het verhaal beleven op verschillende plaats op hetzelfde tijdstip. Dat maakt het verhaal echt heel erg aangrijpend. Dit is wederom geen boek voor tere zieltjes, en ook dit boek is geïllustreerd. De wereldbouw is fantastisch met plotwendingen en onthullingen op het juiste moment. Je bijt, zeker op het einde, je nagels van spanning af. Er zitten flink wat gevechten, en daar is niets mis mee. In die zin: het heeft een functie en is zeker niet gedaan om “te verkopen”.

Er is een open einde, maar ik vernam dat in 2025 het derde deel uitkomt.

Het taalgebruik is toegankelijk en als je Engels goed is, heb je bijna geen woordenboek nodig.

Kortom: Gewoon even deze uitdaging aangaan en aan de hand van Jay Kristoff die wereld binnenstappen.

Meer recensies van Roos Poppelaars