Advertentie
    Sanne de Graaf Hebban Recensent

Sam woont samen met zijn broer en ouders op platteland. Omdat zijn ouders druk zijn met het runnen van het boerenbedrijf, gaat Sam niet op vakantie. Sam vreest voor een lange en saaie zomer. Totdat hij van zijn ouders een camera cadeau krijgt. Sam besluit een eigen filmkanaal te beginnen en zelf filmpjes te gaan maken. Niet zomaar filmpjes, maar echte stunvlogs! Als er dan ook nog een wolf in de buurt wordt gespot, wordt zijn vakantie toch niet zo saai als hij had gedacht.

Stuntvlogger Sam en de wolf van Weverseind is het jeugddebuut van Jelmer Jepsen. Jepsen, zelf vlogger én wonend op het platteland, weet als geen ander wat er komt kijken bij het leven van YouTuber en boer. De landbouwvoertuigen en dieren die Sam in zijn vlogs gebruikt, worden dan ook gedetailleerd door Jepsen beschreven. Hierdoor lijkt het net alsof de jonge lezer zelf onderdeel uitmaakt van de avonturen van Sam.

De schrijfstijl van Jepsen kenmerkt zich door de korte zinnen en eenvoudig taalgebruik. Het boek is daarom al goed te lezen voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder. De gedetailleerde beschrijvingen zorgen er enerzijds voor dat we meer te weten komen over het boerenleven, maar anderzijds zijn sommige stukken wat te lang waardoor het moeilijker is om de rode draad te volgen. Gelukkig zijn er de zwart-wit tekeningen van Wilbert van der Steen die de woorden van Jepsen ondersteunen, waardoor het nog net iets makkelijker is om de ingewikkeld uitgedachte stunts van Sam te volgen.

De vlogs en stunts van Sam zijn vooral grappig en soms ook erg vies. Stel je voor dat je een snoekduik maakt in een sloot vol met koeienmest! Probeer dan maar eens je lach in te houden. Maar als Weverseind in de ban raakt van een mogelijke wolf, worden de filmpjes en daarmee ook het verhaal een stuk spannender.

Stuntvlogger Sam en de wolf van Weverseind is een grappig én spannend avontuur dat heel goed past bij de belevingswereld van kinderen van vandaag de dag. Ze weten hoe het werkt om filmpjes te maken en likes te krijgen. Ze zullen dan ook heel goed snappen hoe het leven van Sam eruit ziet en benieuwd zijn wat hij nog meer zal beleven. Het boek is een aanrader voor stoere jongens én meiden.

Reacties op: Een boek vol gekke stunts

6
De avonturen van stuntvlogger Sam 1 - De wolf van Weverseind - Jelmer Jepsen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker