Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Spannend van begin tot einde

sven (JustBooks) 11 november 2023
Alex Albrinck zat waarschijnlijk de eerste keer achter een typmachine toen hij een jaar of acht/negen was toen hij de woorden Chapter 1 typte. Hij kon op dat moment niet verder schrijven omdat deze woorden niet in het center van het blad stonden. Dit toont al aan wat een perfectionist de auteur is.
Van de typmachine naar de pc met printer was een goeie en makkelijkere manier om te schrijven. Hij volgde ook wel wat schrijflessen en later van tijd startte hij met het zelf publiceren van zijn verhalen. Dit concept sprak hem wel aan en daaruit vloeide The Aliomenti Saga.
The Ravagers is een andere reeks van Albrinck waarmee hij startte in 2014. In 2015 kwam het tweede deel hiervan uit met de titel Detonate.
Detonate verhaal
Een zwerm technologisch gecreëerde voorwerpen razen over het land en vernietigen alles wat ze tegenkomen. Van gebouwen tot mens en dier. Ze laten enkel stof achter en van alle materialen die zo oppeuzelen worden er extra verwoesters gemaakt die direct meedoen aan het verder vernietigen van alles en iedereen.
Vijf mensen doen er alles aan om te overleven van wat de enkelingen loslieten op de massa. De vijf zullen meer leren over elkaar en zichzelf dan dat ze dachten.
Alles speelt zich af in de zesendertigste -eeuwse dystopische wereld.
Mijn gedacht
Waar het eerste deel Activate wat saai overkwam en meer een inloop en kennismakingsdeel was in de reeks is Detonate spannend van begin tot einde.
Elk hoofdstuk springt naar een bepaald personage vanwaar de lezer als het ware naar een film kijkt hoe dit personage de zaken aanpakt en beleefd. Door deze persoonswisselingen kun je de gebeurtenissen bekijken vanaf verschillende kanten en visies.
Sommige personages komen met elkaar in contact en andere spelen hun eigen spel in het verhaal. De personages zijn genoeg uitgewerkt om het verhaal perfect te kunnen dragen en op een goed niveau te houden.
Het verhaal is spannend van begin tot eind. Geen verzwakkingen enkel van goed spannend naar enorm spannend en terug. Geen rustige momenten te vinden in dit verhaal.
Het je Activate niet gelezen kun je niet veel met Detonate. Het boek gaat gewoon verder waar het vorige stopte. Heb je de voorgeschiedenis uit Activate niet gelezen zal je weinig begrijpen van waar alles in Detonate vandaan komt.
Het einde bevat niet enkel voor de lezer maar ook voor sommige personages grote verrassingen. Met wat twists houd Albrinck de aandacht van de lezer nog vast tot aan de laatste pagina.
Hij laat nog genoeg ongezegd of opgelost zodat je zeker het volgende deel ook wilt gaan lezen.
Conclusie.
Een ultra spannend tweede deel dat het wat saaiere eerste deel volledig laat vergeten. Een verhaal dat zich afspeelt op een dystopische wereld in de zesendertigste eeuw. Personages die sterk genoeg zijn om het verhaal te kunnen dragen en een einde dat genoeg interesse opwekt om het derde deel zeker te willen gaan lezen. Het is echt wel nodig om het eerste deel uit deze reeks te lezen alvorens aan Detonate te starten. Geen tijd voor veel flashbacks in dit verhaal.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van sven (JustBooks)

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.