Deze plekjes moet je gezien hebben.

sven (JustBooks) 29 december 2019
Atlas obscura is verre van een gewone atlas. Dit boek herbergt 1000plekken die je eigenlijk in je leven moet gezien hebben. Netjes verdeeld over de verschillende continenten komen we plekjes tegen waar je nog nooit van gehoord hebt. Zonder dit boek zou je ze ook nooit gekend hebben.

Joshua Foer is stichter van Atlas Obscura . Hij is freelance journalist. Hij schreef ook aan het boek moonwalking with Einstein.
Dylan Thuras is medestichter van Atlas Obscura. Volgens een artikel op heremagazine is hij een groot reiziger. Altijd in om een aparte plaats of omgeving te bezoeken.
Ella Morton sluit het drieluik aan schrijvers af. Zij was vroeger de gastvrouw van het programma Rocketboom NYC , een webprogramma. Een programma over eigenaardige personages en plaatsen in NY.

Atlas obscura bevat gewone , bizarre en vooral rare plaatsen, musea ,verzamelingen, Enz…
De zelfmoordbrug voor honden, collectie van hersenen, een park waar zeemeerminnen rondzwemmen en noem maar op. Alles word verduidelijk met korte tekstjes en mooie foto’s.

Een plezant boek om nu en dan een stukje uit te lezen en om je te verwonderen wat er toch allemaal bestaat op onze wereld aan rare zaken maar ook aan bijzonder mooi omgevingen.

Meer recensies van sven (JustBooks)