Advertentie

Bernhard Hennen is een Duitse auteur die tijdens zijn schooltijd germanistiek en geschiedenis heeft gestudeerd. Hij schrijft fantasy en historische boeken, maar bedacht ook fantasy-verhaallijnen voor pc-games en rollenspellen.

De Elfen is het eerste boek in een reeks over het Elfenras. Deze reeks werd gebaseerd op een losjes gecomponeerde verhaallijn geschreven door Mark Sullivan.

De elfen worden gemeden door het grootste deel van de andere rassen vanwege hun arrogantie en hun lichte ontvlambaarheid. Onder het Elfenvolk ontstaat onrust als bekend wordt dat hun demonische aartsvijand opnieuw van zich doet spreken. Farodin en Nuramon worden aangewezen om op onderzoek uit te gaan. Onverwachts vergezelt de mens Mandred hen op hun tocht. Hun gezamelijke liefde ,Noroelle, wordt ook slachtoffer en dit zorgt ervoor dat ze van hun pad afwijken om haar te redden. Of dit zware gevolgen heeft voor het Elfenvolk, blijft tot het einde onbeantwoord.

Het verhaal speelt zich af in 3 verschillende werelden die bereikbaar zijn via Alfensterren. Deze werelden zijn zeer mooi en gedetailleerd uitgewerkt. Zowel qua omgeving als bewoners. Dit zorgt ervoor dat je je als lezer makkelijker kunt inleven in dit verhaal.

De spanning blijft gedurende het hele verhaal op een hoog niveau. Altijd is er wel iets dat onverwachts opduikt. Altijd gebeurt er wel iets dat je aandacht bij het verhaal houdt. Het boek wegleggen wordt dan ook moeilijk.

De personages zijn zeer divers en de hoofdpersonages hebben een zeer diep uitgewerkte karakteropbouw. Deze komt zeer duidelijk naar boven tijdens de dialogen of gevechten. De vriendschap die groeit tussen de drie hoofdpersonages gedurende het verhaal vormt echt een basis voor het boek. Alhoewel geloof ook zijn rol speelt in het verhaal.

Het slot voorziet ons van nog wat onverwachte elementen en sluit bepaalde verhaallijnen af , maar er wordt ook zeer duidelijk gemaakt dat er een vervolg op dit boek is.

Conclusie
Een zeer goed en spannend boek. Alhoewel er al veel boeken bestaan die elfen als basis gebruiken, heeft dit boek er geen probleem mee om zich staande te houden. Één van de hoogtepunten van dit boek is zeker de uitwerking van de werelden waar het verhaal zich afspeelt.

Reacties op: Mooi en gedetailleerde wereldopbouw

95
Elfen 1 - De elfen - Bernhard Hennen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners