Advertentie

Gebroken , nooit verslagen werd geschreven door de vlaamse Patsi Desiree. Het idee achter dit verhaal komt uit haar eigen privé sfeer en is het ware verhaal van haar dochter.

Het boek bevat drie delen. Deel 1 werd geschreven als het ware vanuit het hoofd van de dochter. Deel 2 vanuit het perspectief van de ouder. Deel 3 is een fantasierijke opmaak van een testament. De tekeningen die hier en daar in het boek staan passen zeer goed bij het vertelde verhaal.
Isla werd gepest in school en kampte al op jonge leeftijd met anorexia. Foute vrienden ,goede en slechte periodes tot opname in een kliniek. Tot de diagnose borderline gesteld word.

Het volledige verhaal hangt samen van de emoties en gevoelens. Bij het eerste deel word op een zeer duidelijke manier verteld hoe het er in Isla haar hoofd aan toe gaat. Zowel voor als na de gestelde diagnose. Nu en dan een reisje naar het verleden om zaken duidelijk te maken. De strijd tussen de goede en kwade dagen, gepersonaliseerd door Sunny en Ness, maakt het zeer begrijpbaar. Het word verteld vanuit haar hoofd waardoor je als lezer de moeilijkheden wel moet begrijpen waar Isla mee geconfronteerd word.

Deel 2 door de ogen van de ouder . Dit deel spitst zich meer toe naar hoe de ouder zich gedraagt ten opzichte van de omgeving. Hoe ze omgaan met uitspraken en gedragingen van familie en vrienden die het niet begrijpen. Hoe ze zichzelf beschermen en in de bres springen voor hun kind.
Quote: Pas maar op dat je niet als Isla word.

Deel 3 is waar de ouder de discussie aangaat over een testament. Wie gunt zij wat en wie net niet. Hier word voorbij gegaan aan de materiële zaken maar worden er meer gevoelsmatige zaken uitgedeeld.

Dit boek kan iemand die zich weinig kan voorstellen bij borderline een inkijk geven in het leven met deze aandoening , maar ook wat dit met de naasten doet. Een psychische ziekte treft nu eenmaal niet enkel de persoon zelf.

Reacties op: Zeer aangrijpend verhaal

15
Gebroken - Patsi Desiree
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners