Advertentie

De World Press Photo Foundation is opgericht in 1955 door een groep Nederlandse fotografen. Ze organiseerden een internationale wedstrijd om hun werk tentoon te stellen voor een wereldwijd publiek. Al meer dan 60 jaar werken ze als non-profit organisatie, terwijl de wereld rondom hen continu aan het veranderen is. Hun bedoeling is om de wereld de verhalen te tonen die echt de moeite waard zijn.

Het boek World Press Photo 2020 is het nieuwste boek. Daarin werden de winnende foto’s getoond in hun desbetreffende categorie. Deze zijn bijvoorbeeld : milieu , algemeen nieuws, sport, natuur, hard nieuws, portretten, hedendaagse kwesties en lange termijn projecten.

Eerst krijgt men een kort voorwoord te lezen geschreven door Lars Boering, algemeen directeur van de stichting. De pagina’s erna bevatten de inhoudspagina’s waarop men direct kan terugvinden welke categorie op welke pagina begint. Ideaal als je na het lezen nog eens iets wilt herbekijken.

Men krijgt een korte beschrijving te lezen die de achtergrond beschrijft van de foto of fotoreeks. Dit helpt het interpreteren van de foto’s zoals het de bedoeling was van de fotograaf. De foto’s zelf zijn van een zeer mooie duidelijke kwaliteit. Zo zijn ze zeer mooi van kleuren en vooral de foto’s die over de twee pagina’s afgedrukt zijn trekken enorm de aandacht.

Conclusie
Elke foto die opgenomen werd in dit boek roept emoties op bij de kijker. Dit, in combinatie met de tekst, is het een ideaal naslagwerk van verhalen die er echt toe doen.

Reacties op: WorldPressPhoto2020

1
World Press Photo 2020 - Lars Boering
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners