Een verhaal met een duivelse kant!
Joyce Ludikhyze is zorgkundige, dromer en hopeloze romanticus. Ook heeft ze interesse en inspiratie in filosofie en het occulte.
Als kind creeerde ze graag haar eigen wereldje, dat zich uitte in tekenen en schrijven, dus besloot ze om zichzelf in het diepe te gooien en een boek te schrijven!
In dit verhaal maken we kennis met Aya, een geadopteerde 19 jarige studente die een hele zomer tegemoet gaat, en dat liefst in gezelschap van haar beste vriendin Zoë, metalhead en volledige tegenpool van Aya.
Dankzij Zoë maakt ze kennis met Mich. Jong, blond, beleefd en onmogelijk knap! Algauw geraakt Aya in de ban van hem. Mich heeft echter geheimen waar hij niet over kan spreken en ook het gedrag naar zijn broer toe lijkt zwaar overdreven.
Sam, die broer, heeft dan weer een onweerstaanbare drang losgemaakt bij Aya. Alhoewel ze samen is met Mich, kan ze zich niet losmaken van Sam. Wat Mich niet kan of wil bieden, kan ze maar al te gemakkelijk van Sam krijgen.
Door haar plotse rebelse gedrag komt ze niet alleen in aanvaring met haar pleegvader en –broer, maar komt ook haar vriendschap met Zoë op de helling te staan.
Wat er gebeurt als ze eenmaal het geheim van de broers teweten komt valt niet te onderschatten!
De auteur reikte naar me uit voor een recensie, en omdat ik graag een uitdaging aan ga en Joyce oppervlakkig ken via online kanalen nam ik dit met plezier aan. Niet wetende over wat het boek ging en enkel de cover op voorhand gezien te hebben was ik heel erg nieuwsgierig.
Ik zou dit boek kunnen omschrijven als een combinatie van een hedendaagse Romeo en Juliet in familiesfeer met een duivelse twist. En die duivelse twist is wat ik het tofste vond aan het verhaal. Ook het feit dat er wel wat, voor mij althans, bekende bands en songs voorbij kwamen was een groot plus punt!
Ik had lang zitten nadenken hoe de titel bij het verhaal zou passen, maar eens de zogezegde aap uit de mouw kwam, viel alles op zijn plaats. De uiteindelijke clue van het verhaal verraste me compleet en gaf me wel een andere kijk op enkele stukjes tekst.
Om niet te veel van de inhoud weg te geven wil ik wel de jongvolwassenen waarschuwen, als je niet vies bent van een paar weldadig omschreven potjes intimiteit dan zou ik zeggen, go for it, en laat je meeslepen door een verhaal dat geen taboe en onderwerp uit de weg gaat!