Zeven zonderlingen in een magische wereld.

Tessa Tessa
27 mrt 2022

In een magische wereld die gebukt gaat onder het Duister, komen vijf onbekenden samen in een herberg.
Van daaruit gaan ze op zoektocht naar een vermiste persoon. Tijdens die zoektocht ontdekken ze dat de wereld in gevaar is door de Cultisten, een duister gezelschap dat enkel uit is op macht en vernietiging.

Later worden ze vergezeld door 2 andere onbekenden en worden ze de ‘Zeven zonderlingen’. In opdracht van de Keizerin van Astonia reizen ze verder naar een stad om onderzoek te doen naar de duistere magie dat hier rondwaart, want dat het hier niet om een alledaagse missie gaat is sowieso een feit.

Dit blijkt echter nog niet het einde van hun onderzoek en reis te zijn, want hoe verder ze gaan, hoe meer duistere magie ze ontdekken.

Dit is het eerste boek van een nieuwe magische serie. In dit boek ontmoet je vooral de verschillende personages met elk hun unieke karakter en krachten.
De eerste paar hoofdstukken vroeg ik me af waar het allemaal naartoe zou lijden, want er gebeurt veel in dit boek en er passeren, buiten de Zeven zonderlingen ook veel andere personages.

Hoe verder ik in het verhaal kwam, hoe duidelijker het werd hoe ik de ‘Duisternis’ moest ‘zien’, want het gaat er helemaal anders aan toe dan verwacht. Tegen het einde van het boek had ik een heel andere kijk op het verhaal dan in het begin.

Deze reeks zou losjes gebaseerd zijn op het spel ‘Dungeons & dragons’ maar omdat ik het spel nooit heb gespeeld kan ik daar niet over oordelen. Wel kreeg ik doorheen het verhaal geregeld een ‘Lord of the rings’ vibe, alhoewel de personages in dit boek een heel andere werkwijze hanteren.

Ik ben vooral heel benieuwd hoe de personages en de verhalen in deze reeks zullen evolueren!

Meer recensies van Tessa