Een boek boordevol muziek!

Tessa Tessa
13 mrt 2021

Recensie 'Het lied van Ariane' - Petra Doom

Ariane woont samen met haar moeder in Parijs en krijgt er een plaats toegewezen op het Eurydice, een prestiegieuze muziekschool waar enkel de besten binnengeraken.
Snachts schiet ze wakker van muziek die er niet schijnt te zijn en wanneer ze buiten is voelt ze dingen die er niet zijn.
Als ze op een dag een onbekende jongen probeert te helpen gaat voor haar een wereld open, omgeven door Liederen en onzichtbare dreigingen.
Ariane moet leren omgaan met haar Lied om dit onder controle te houden en onder de vleugels van enkele begaafden dompelt zich onder in een heel nieuwe wereld, waarin Parijs niet is hoe het lijkt te zijn.
De openingszin van dit verhaal was bij mij al meteen een binnenkomer. Het is iets wat ik mezelf ook al dikwijls heb afgevraagd.
Als je, net als mij, ongelooflijk veel van muziek houd dan is dit boek een ervaring om U tegen te zeggen!
In het begin valt er wel te struikelen over de wirwar van verschillende Liederen en wezens, maar de woordenlijsten vooraan in het boek en de inleidingen in elk nieuw hoofdstuk helpen om deze wirwar opnieuw te ontwarren. Ook tijdens het verhaal krijg je genoeg uitleg om net als Ariane alles te begrijpen.
Het verhaal gaf mij een 'Shadowhunters' vibe, maar dan met Liederen en muziek in plaats van 'steles'. Ik en mijn muziekverslaafde boekenhartje hebben er alvast van genoten!!

Meer recensies van Tessa