Cadeau
De eerste keer dat je hem ziet of leest denk je nog: ‘Hé , wat een interessante, enthousiaste of zelfs bevlogen man’, maar na de tweede keer weet je het wel en daarna… Wat dat betreft valt het me reuze mee hoe weinig in dit boek de amygdala ter sprake kwam.
Wat hij duidelijk wil maken in dit boek is dat bewegen moét, een van zijn stokpaardjes. Maar dat had in een kort hoofdstukje ook wel gekund., en zeker zonder het vage geneuzel over allerlei studies en zijn eigen lezingen waarmee hij steeds weer volle zalen bespeelt.
Op de achterkant van het boek staat vol trots, en ik neem aan dat het bedoeld is als aansporing om het boek toch vooral maar te kopen: ‘Meer dan 50 000 exemplaren verkocht’ (meer dan 50.000 mensen zijn u al voorgegaan, die kunnen het toch niet allemaal mis hebben. Zoiets.) Ik schat dus dat hij met alleen dit boekje al zo’n 300.000 euro verdiend heeft.
Verder achterop natuurlijk nog wat veren in zijn reet, maar dat hoort, om de verkoop nog wat meer te stimuleren. Er staat ook nog ‘Nu in gebonden feesteditie’, dat is helemaal raadselachtig. Feest? Istie jarig? Of is het omdat er zoveel geld verdiend is? Overigens kreeg ik het boek cadeau van iemand, maar dat dacht u misschien al…