Billy de hamster voor beginnende lezers
Dit is een bundel met vier verhalen om zelf te lezen. Onlangs gaf ik mijn kleindochter van vijf een prentenboek van haar cadeau 'Billy en de zware jongen', een verhaal dat niet in deze bundel staat. Van de vier verhalen die er wel in staan is dat eerder als prentenboek verschenen in de periode 2010-2018. Het zijn fijne prentenboeken en - zoals ik al eerder schreef- mij ligt de wijze van illustreren erg. Ik kan daar van genieten.
Gelukkig is er nu dus deze verhalenbundel voor lezers vanaf ca. 7 jaar. Het zijn allemaal geestige verhalen over hamstercowboy Billy steevast ondersteund door worm Pierke.
Het eerste verhaal 'Poten omhoog' vind ik het allerleukste verhaal uit de bundel, maar ik geef graag mijn mening cadeau aan een ander. Ze zijn namelijk alle vier erg leuk. Dus ook het verhaal over het vangen van een bizon, het zoeken van een schat in een donkere ruimte en het verkleedfeestje waarbij het kleine wormenbroertje Japie gevaar loopt zijn de moeite waard.
Kijk, het is toch fijn als je als beginnende lezer dit boek mag lezen om zo je leesontwikkeling een boost te geven. Ik zie dat niet alle bibliotheken, waaronder de mijne Zuid-Hollandse Delta , dit boek in hun collectie hebben opgenomen. Oei!
Houd je van tekenen? Dat kan uiteraard. Achterin legt Catharina Valckx uit hoe je in twaalf stappen Billy de hamster kunt tekenen.
Dikke vier sterren voor dit boek en oh ja, heb ik al geschreven dat de tekeningen fantastisch zijn? Bijvoorbeeld pagina 37. Genieten.