Advertentie

Recensie : Het Huis van de Roos/ Terra 7 deel 2 – Esther Wagenaar
74701645_461748361144207_6281481385131638784_n

Recensie : Het Huis van de Roos/Terra 7 deel 2 – Esther Wagenaar

November 2019

ISBN : 9789493158092

Celtica PublishingMijn blog mag mee doen aan de blogtour rondom dit tweede deel in de Terra 7 trilogie.

Wat een eer, want deel 1 is erg goed en ik ben benieuwd naar dit deel.Hoewel het een vervolg is, is het denk ik ook als zelfstandig verhaal te lezen. De meeste hoofdpersonen uit het eerste deel komen niet voor in dit deel. Op een na, Conrad. Hij gaat samen met verzetsstrijder Bridget naar het noorden om de reddingscapsule te vinden. Dit gaat uiteraard gepaard met tegenslagen en aanvallen. Ze besluiten om de enige overlevende van de tegenstanders te redden, maar of dat nou slim is…Duncan, zoals de man heet, blijkt een edele te zijn uit het Huis van de Roos.Het voordeel is dat hij veel weet van de Afraanse samenleving maar er zitten ook nogal wat gevaren aan het redden van hem. Het wordt een tocht met grote gevolgen met iedereen. Gaat het lukken om naar het Noorden te reizen en veilig bij de capsule aan te komen?Conrad ken je al uit het eerste deel, in dit boek heeft hij een veel grotere rol en je leert hem kennen als een echte doorzetter die alles op alles zet om zijn doel te halen ook al is dat niet altijd zonder gevolgen. Hij geeft niet snel op. Daar hou ik van.

Bridget is een personage die je leert kennen als een stugge, pittige tante maar die ook precies weet wat ze wil. Je gaat steeds meer van haar houden en leeft met haar mee met alles wat ze meemaakt.

Duncan lijkt in het begin een vreemde vogel maar dat is niet gek als je weet wat er met hem gebeurd is, in de loop van het verhaal krijg ik steeds meer respect voor hem. Hij is een taaie, dat blijkt meerder malen in het verhaal. Wat een man, ik kan me goed inleven in zijn situatie en vind zijn personage stiekem de leukste.

Terry is ook een aparte maar ik kan haar wel waarderen, Falk daarentegen vind ik een engerd…De sfeer en de omgeving waarin alles zich afspeelt is prachtig beschreven door de auteur. Je ziet de landschappen en de steden meteen voor je. Ook de actiemomenten zijn realistisch.Het verhaal gaat door waar deel een eindigt alleen dan zonder de overige personages, dit vind ik niet storend. Het geeft juist een andere dimensie en meer diepgang aan het verhaal. Deze verhaallijn zit vol spanning, actie, romantiek en heeft interessante plotwendingen/onthullingen die je niet ziet aankomen. Erg goed gevonden. Aan het eind ben je compleet verrast door wat er gebeurt is … dit smaakt naar meer. Ik kan niet wachten tot het volgende deel uit is … Hoe gaat dit aflopen?

Reacties op: Zeer goed vervolg

6
Het Huis van de Roos - Esther Wagenaar
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker