Tegen ivoren torens en bubbels
Tim ‘S Jongers groeit op in armoede, en slaagt er in te gaan studeren, en uiteindelijk net in die sector terecht te komen waar hij armoede hoopt te kunnen bestrijden.
Dit is geen wereldschokkend boek, heel veel nieuws heb ik niet gehoord, maar het wordt wel goed gebracht.
Het boek toont maar weer eens aan dat beleidsmakers uit hun ivoren toren moeten komen om te kijken hoe het arme mensen echt vergaat en hoe hun beleid een enorme impact kan hebben. En hoe een groot deel van de bevolking toch ook in hun eigen bubbel blijft leven (ja, ik pleit ook schuldig). Want nee, het is niet altijd hun eigen schuld, dat deze mensen arm zijn.