Mooi geschreven satirische novelle
In Berlijn duikt op een dag een olifant op. En nog een, en nog een…
In eerste instantie staat iedereen voor een raadsel tot de bondskanselier telefoon krijgt van de president van Botswana. Deze heeft 20.000 olifanten naar Berlijn gestuurd, als antwoord op de Ivoorwet waardoor er geen ivoor meer mag worden ingevoerd, wat een grote impact heeft op Botswana.
‘Jullie Europeanen willen ons vertellen hoe we moeten leven. Misschien moeten jullie zelf maar eens proberen hoe het is om met megafauna samen te leven.’
De politiek gaat op zoek naar een oplossing, waarbij ook liefst het eigen hachje gered wordt, maar toch vele onbedoelde gevolgen opduiken.
Mooi geschreven satirische novelle met de nodige maatschappijkritiek. En dat einde, een mooie draai werd daaraan gegeven.
Met de glimlach gelezen (en fan van de olifanten en de president van Botswana!).