Intrigerend verhaal
Een bijzonder verhaal over de meisjes Siss en Unn, die vriendschap sluiten. Unn gaat op verkenning in het ijspaleis, en verdwijnt, waarna Siss achterblijft met een belofte die ze niet wil breken, waardoor ze de aansluiting bij haar leeftijdsgenoten mist.
Een verhaal over geheimen en beloftes, de kracht van de natuur, leren loslaten, geschreven in een bijna magisch-realistische sfeer, vaak beklemmend, maar wel krachtig.
Sommige hoofdstukken voelen wat abstracter aan, niet altijd gemakkelijk om daar dan de juiste betekenis aan te geven. Maar het geheel is erg intrigerend en maakt me nieuwsgierig naar andere boeken van deze schrijver.