Een zomerse feelgood
Het verhaal gaat over 2 nichtjes, Fleur en Rosa, ze zijn heel close met elkaar. Ze zijn allebei opgegroeid op Texel maar na een familieruzie zijn de gezinnen naar Amsterdam verhuisd. De nichtjes hebben samen 3 pattiserie zaken in Amsterdam. De sfeer tussen Fleur en Rosa is momenteel erg slecht omdat Cas de vriend van Fleur verliefd is geworden op Rosa en de gevoelens zijn wederzijds. Ze besluiten de zaken te verkopen en gaan nadat ze allebei een brief van hun opa hebben gekregen los van elkaar naar Texel. Opa Leen heeft een bakkerij op Texel waar het na de dood van oma slecht meegaat. De nichtjes kunnen elkaar niet ontlopen op het eiland. Komt het weer goed tussen de nichtjes?
De cover van het boek is vrolijk, zachte kleuren. Je ziet de zee, het strand en de duinen. Ook staan er tekeningen op van kopjes, theepotten en gebakjes. Ik kreeg zin in vakantie.
Dit is het eerste boek dat ik van Anne West lees. In het begin was ik even kwijt wie wie was, misschien mijn leeftijd, haha. De volgende keer een lijstje met namen maken. Het boek speelt in Amsterdam en Texel, een groter verschil is er niet. Ik kan het weten ik ben in Amsterdam geboren en heb er tot mijn 33-ste gewoond. Texel ken ik inmiddels redelijk goed, ik kom er zo'n 10x per jaar. De sfeer van Texel is goed gepakt, ik liep voor mijn gevoel in de Dorpsstraat in De Koog. Het verhaal wordt vanuit Fleur en Rosa verteld, dit vond ik erg fijn. Anne West heeft een beeldende schrijfstijl en het boek leest als een trein. Ik kijk uit naar het tweede deel, hoe gaat het verder met de nichtjes en opa Leen.