Advertentie

De doodsvogel - Samuel Bjørk
Mia Krüger, een super rechercheur wordt uit haar depressie en verslaving ‘getrokken’ door Holger Munch om deel uit te gaan maken van een onderzoeksteam, dat de rituele moord op een tienermeisje moet gaan oplossen.
Niet alleen het ‘heden’ wordt verteld, maar je duikt als lezer ook via verschillende fragmenten, delen in het verleden, waarbij je pas achteraf beseft welke info je daar hebt gekregen.
Er worden veel personages opgevoerd, die soms wel spanning geven (bijv Rolf, de nieuwe vriend van de ex van Holger Munch) maar je ook op het verkeerde been kunnen zetten! Of je naar een doodlopende weg kunnen leiden. De typeringen van deze personages zijn wel scherp en beeldend.
als lezer moet je wel alert blijven, gelukkig is de thriller overzichtelijk ingedeeld in 9 delen en heel wat (80 stuks) korte hoofdstukken.
Het boek blijft boeien, de techniek om aan het eind van de hoofdstukken vragen in de lucht te laten zweven, beheerst S. Bjørk uitstekend
”… Dit moet iets betekenen, of zit ik ernaast?
Dit betekent absoluut iets, zei de jonge hacker.
Grønlie draafde de kamer uit om zijn telefoon te halen…
“Je wordt meerdere keren naar een verkeerde verdenking geleid. Er is even ‘rust’ ingebouwd (alhoewel ‘rust’?) door ook te lezen over de persoonlijke beslommeringen van Mia, Holger en Mirjam, de dochter van Holger. Toch leiden deze delen ook steeds weer naar de plotlijnen die dan verwacht, onverwacht bij elkaar komen!
Zelfs in het laatste hoofdstuk wordt je in verwarring gebracht… begrafenis?...van wie? … onthutsend, onverwacht…
Eden thriller-eind waardig.
Let op: je wordt meegezogen in deze thriller, het enige wat je wilt is lezen, doorlezen tot het einde!

Reacties op: ‘.. het enige wat je wilt is lezen en doorlezen..’

1611
De doodsvogel - Samuel Bjørk
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,50 Bestel het e-book € 4,99
E-book prijsvergelijker