Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Valentijn Publieksprijs: De boeken van de longlist #4

op 15 januari 2019 door

Deze week plaatsten wij een artikel met de longlist van de boeken waarop kan worden gestemd voor de Valentijn Publieksprijs 2019. Een hele lijst, maar welke moet je kiezen? Misschien heb je al een favoriet en heb je je stem al uitgebracht, maar voor de twijfelaars zetten we de komende dagen alle boeken nog 1 x op een rijtje met een korte samenvatting in zes losse blogs.

Sinds zaterdag plaatsen we elke dag al een overzicht van boeken waarop gestemd kan worden. Vandaag een nieuwe serie van negen boeken.b3ad042bec9893a7ebc08e04b68fca5c.jpg

- door Helma -

De boeken van de longlist deel 4

Donkere ogen - José Vriens

Eline (38) wordt overvallen in haar woning op het moment dat haar twee kinderen bij hun vader zijn. Dit leidt ertoe dat ze bang wordt en niet meer alleen op straat durft te komen. Voor de kinderen moet ze verder en langzaam gaat het beter. Als ze een man leert kennen voor wie ze gevoelens krijgt, durft ze weer voorzichtig te genieten van het leven. Totdat hij opeens verdwijnt. Dan blijkt er veel meer te spelen dan Eline kon vermoeden. Donkere ogen is een spannende liefdesroman.

Een goed team - Jose Vriens

Fenna (29) woont samen met haar vriend Lars. Ze heeft een goede baan en is gelukkig. Als ze voor haar werk naar Londen gaat en daar randon Daniels tegen het lijf loopt, verandert dat alles. Hij wil dat ze hem helpt om er vooral zelf beter van te worden. De manier waarop hij haar werk en haar leven binnendringt is dubieus te noemen. Het brengt zelfs Lars aan het twijfelen of er toch niet meer aan de hand is tussen hen. Fenna doet er alles aan om Brandon uit de weg te gaan, maar hoe meer ze daar haar best voor doet, hoe vasthoudender de
Engelsman wordt.

Een plus een is drie - José Vriens

De tegenspoed stapelt zich op in het leven van Senna, de hoofdpersoon in Een plus een is drie. Ze heeft veel verdriet om het verlies van haar zoontje. Dan ontdekt ze dat haar man Thijs een verhouding heeft. Erger nog, er is een andere vrouw zwanger van hem. Thijs heeft zijn besluit genomen en wil scheiden. Dat lijkt al snel de fout van zijn leven te zijn, maar wat kan hij dan nog doen om Senna terug te krijgen?

Tijdens onze zomer win-actie waarin je dit boek kon winnen interviewden we José en plaatsten we een korte teaser van het boek.

Morgen is alles anders - José Vriens

Een nieuwe baan, een nieuw huis en nieuw leven: net als Carmen en haar man in Morgen is alles anders van José Vriens een goede basis hebben gelegd voor hun gezamenlijke toekomst en ze in verwachting raakt, krijgt haar man een ongeluk en overlijdt. Carmen probeert, omdat ze niet anders kan, haar leven in haar eentje op de rit te krijgen. Ze bevalt van een gezond kindje en vindt langzaam haar weg. Op de achtergrond is echter altijd een jeugdliefde van haar aanwezig. Zij wil niets van hem weten, maar hij wel alles van haar.

b3ad042bec9893a7ebc08e04b68fca5c.jpg

Alles in de stilte - Kirstin Rozema

Wanneer Hilde na een lastige scheiding weer in haar geboortedorp gaat wonen, komt ze bij toeval via de sociale media weer in contact met haar vroegere buurjongen Robert. Robert was haar vroegere vriendje, haar maatje, al was er niet meer dan dat. Ze hebben leuke gesprekken via de chat, maar dan ontstaat er een zogenaamde radiostilte. Vervolgens krijgt Hilde het bericht dat Robert is overleden. Hilde is hevig in shock, omdat ze geen idee had dat Robert ernstig ziek was. Daar heeft hij nooit over willen praten. Ze is dan ook zeer verward wanneer ze te horen krijgt dat hij haar heeft opgenomen in zijn testament. De vraag waarom is vanaf dat moment de belangrijkste vraag die ze heeft. Wanneer Hilde hoort wat Robert haar heeft nagelaten, kan ze niet geloven waarom. Wat heeft ze gedaan dat ze dit heeft
verdiend? Langzaam maar zeker vallen de puzzelstukjes op zijn plaats en kan ze het antwoord op haar grote vraag oplossen. Alles in de stilte vertelt over schuld en onschuld, over beschuldigingen en verontschuldigingen en het belang van eerlijk zijn naar elkaar.

Tijdens onze zomer win-actie waarin je dit boek kon winnen interviewden we Kirstin en plaatsten we een korte teaser van het boek.

Buitenspel gezet - Kyra Rutgers

Voetballen we niet mee? Dan lezen we toch over voetbal! In Buitenspel gezet van Kyra Rutgers verhuist Olivia met haar man en trainer/coach Jay mee naar Cyprus. Buitenspel gezet is een lekker boek voor aan het zwembad voor iedereen die wil meebeleven hoe de Sylvies en Sabia’s van deze wereld zich bewegen, waarbij de alledaagse relatieproblemen en vrouwelijke onzekerheden het tegelijkertijd herkenbaar maken voor veel lezeressen. Kyra Rutgers weet hoe je feelgood doet.

Lore en Renate hebben vorig jaar Buitenspel gezet gelezen voor een buddyread en Kyra geInterviewd.

Lekker fout! - Marijke van den Elsen

Nadat Kim op kantoor iets hoort wat ze niet had mogen horen verandert haar leven voorgoed. Ze leert Angela kennen en via haar Julian, Erik en zelfs Fieke een vrouw die ze tot voor kort haatte. Erik vertelt haar dat haar baas, die ze altijd bewonderde, fout is. Pas wanneer ze hoort waarom haar voorgangster zo plotseling ontslag heeft genomen, gelooft ze en vertrouwt ze Erik. Maar is dat wel terecht?
Samen met Angela en Fieke ontdekt ze wat Erik en zijn vrienden zo krampachtig voor hen geheim houden. Er gaat een nieuwe wereld voor Kim open. Goed en fout krijgen een nieuwe betekenis. Langzaam verandert ze van een degelijke huismus in een stoere vrouw en geniet ze ervan hoe lekker fout kan zijn.

Verzwegen Verleden - Marijke van Dijk

Wanneer de studente Emma Bosgra in de kelder van haar hospita een oude koffer met daarin een dagboek vindt, is haar nieuwsgierigheid meteen gewekt. Ze wordt meegezogen in het bewogen leven van Bärbel Laubach die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in het Duitse stadje Oranienburg woonde. Bärbels bemoeienissen met een dwangarbeider, haar liefdesleven en de tragische gebeurtenissen in en rondom kamp Sachsenhausen, laten Emma niet meer los. Hoe is het dagboek van Bärbel in de stad Groningen terechtgekomen? Gedreven om dit mysterie op te helderen, schakelt Emma de hulp in van David Nouwen, hoogleraar geschiedenis die zich gespecialiseerd heeft in de Holocaust. Samen gaan ze op onderzoek uit. Het spoor leidt hen van het Groningse platteland naar oude archieven in Amsterdam en de verschrikkingen van kamp Sachsenhausen. Kunnen ze het mysterie oplossen of zal de waarheid voor altijd verzwegen blijven? Een aangrijpend verhaal over opoffering, moed en vergeving, in een tijd waarin de liefde soms mijlenver weg lijkt.

Andere plannen - Marja van der Linden-Taal

Het leven is wat er gebeurt terwijl je andere plannen maakt... Hoe waar dit is, ondervindt Helma als van de ene op de andere dag haar leven overhoopgegooid wordt. Ze dacht het goed voor elkaar te hebben: een liefhebbende echtgenoot, drie gezonde kinderen, een mooi huis. Dan gebeurt er iets waardoor haar leven op z'n grondvesten schudt. Andere plannen is een heerlijke familieroman van Marja van der Linden.

b3ad042bec9893a7ebc08e04b68fca5c.jpg

Dit is de vierde serie van acht boeken van de longlist voor de Valentijn Publieksprijs 2019, op alphabetische volgorde van de voornaam van de schrijver of schrijfster.  Zit je favoriet er al bij? Dan kan je hier klikken om naar het stemformulier te gaan. Heb je nog geen idee, kijk dan de komende dagen op onze spot voor een overzicht van de andere boeken van de Valentijnprijs 2019 longlist.



Reacties op: Valentijn Publieksprijs: De boeken van de longlist #4

Meer informatie

Gerelateerd