Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen wij in september

op 01 oktober 2020 door

In september hadden we nog een fijne nazomer. Dit betekende nog eens extra vaak buiten zitten met een boek, want dat kon deze maand gewoon. Nu is de herfst dan toch echt hier, het seizoen voor de grote koppen thee, kruidnoten, dekens en boeken. Wij hebben in september allemaal weer veel gelezen, kijk je mee?

Roxanne las 6 boeken

September was voor mij weer een lekkere maand van lezen. Ik weet nog niet hoe, gezien mijn dagen aanvoelen alsof er nooit tijd voor is haha. Ik las voor de blog tour Helende Bladeren van Claudia Boon dit is haar debuut boek en ik gaf het boek 3 sterren. Ook las ik eindelijk An Enchantment of Ravens van Margaret Rogerson. Man wat is er een hype rondom dit boek! Maar voor mij was het niks in vergelijking met ACOTAR behalve de fae... Ja, het was wel een vermakelijk boek maar de romance was wel erg onrealistisch. Ik gaf dit boek 3 sterren. Ook las ik Blood & Honey van Shelby Mahurin, overduidelijk het 2e boek in de serie, dat eigenlijk tevens het laatste boek had moeten zijn. Deze kreeg 4 sterren. Ik las ook het debuut van Shveta Thakrar, Star Daughter dit was wel weer eens een lekker luchtig boek en anders dan wat we de laatste tijd tegenkomen. Zeker een aanrader. 4 Sterren kreeg dit boek van me, net als Kingdom of Souls van Rena Barron. Een "zwaar" fantasy verhaal, maar wel erg pakkend. Het was soms ook wat verwarrend. En als laatste las ik Seven Deadly Shadows van Courtney Alameda en Valynne E. Maetani. Als mega Japan gek moest ik dit boek natuurlijk lezen en wat begon het boek sterk. Dit bleef eigenlijk wel, tot het einde helaas. Het voelde iets te makkelijk uiteindelijk en hierdoor is mijn waardering van 4 sterren naar 3 sterren gezakt. Ik had graag net wat meer willen lezen, maar ondanks dat een echte aanrader!

Kimberly las 6 boeken

Op het nippertje heb ik deze maand nog een zesde boek uit kunnen lezen. Een veel betere leesmaand in ieder geval dan de vorige. Ook was mijn leesmaand heel gevarieerd qua genre en qua beoordelingen. Ik zal verder alleen de YA boeken benoemen. Als eerste las ik The Game van Linsey Miller. Dit is een YA thriller en was zeker erg vermakelijk. Het is een niet al te dik boek wat makkelijk wegleest. mijn favoriete boek van deze maand was Blood & Honey van Shelby Mahurin. Voor een tweede deel in een trilogie was het absoluut een goed boek, al vond ik persoonlijk het eerste deel wel nog steeds beter. Daarnaast heb ik ook nog een boek gelezen dat ik helaas een stuk minder boeiend vond. Ik heb zelfs overwogen deze niet uit te lezen. Dit is Seasons of the Storm van Elle Cosimano. Helaas viel zowel het verhaal als de schrijfstijl heel erg tegen en kon het me gewoonweg niet boeien.

Elke las 5 boeken

In september las ik nog een flink aantal boeken voor de drukte die ik ervoer. Ik begon aan mijn stage bij uitgeverij Moon, dus ik ging een drukke periode in. Gelukkig mag ik daar een hoop manuscripten lezen, dus stiekem lees ik eigenlijk nóg meer dan wat hier staat. Maar dat is geheim natuurlijk... Ik las eerst De zomer waarin alles veranderde en Een zomer zonder jou van Jenny Han, om nog even in de zomersfeer te blijven. Daarna las ik Genadeloos van Jennefer Mellink; maar dit boek kon me helaas niet bekoren. Cemetery Boys daarentegen, wordt gegarandeerd een van mijn favorieten van dit jaar. Wat een sfeervol, tof en emotioneel boek! Als laatst las ik nog The Lost Book of the White van Cassandra Clare, want na het eerste deel moest ik wel het tweede lezen. 

Danique las 6 boeken

In September las ik mijn gewone aantal boeken. Door school en stage is er nu minder tijd over om te lezen, maar dat neemt niet weg dat ik mijn best doe om meer te kunnen lezen. Ik begon deze maand met Helende bladeren van Claudia Boon, ik gaf het 3 sterren. Daarna ben ik gelijk begonnen in een recensie exemplaar, namelijk Niet jouw girl van Annette Mierswa, ook dit was voor mij een 3 sterrenboek. Vanaf daar loopt het op. De vier sterren gaf ik al gauw aan Het grote misschien van John Green en aan Levy en het witte wonderdoosje van Lara Reims. Het vierde boek dat ik las was Het hart van de adelaar ik gaf het de volledige 5 sterren en wat is dit verdiend voor Emmelie Arents. Het laatste boek dat ik deze maand las was Cinder en Ella van Kelly Oram en deze krijgt ook de volle 5 sterren van mij, het boek las als een trein.

Laurie las 11 boeken

In september las ik in vergelijking tot de afgelopen vier maanden minder boeken. Allereerst duurde het een volle week voor ik een boek uit had: Jacht van Cis Meijer. Ik begon dit boek in augustus, want het stond al vrij snel op Storytel. En ja, je moet toch iets als je staat te wachten in de teststraat. Ik las dit boek alleen niet meteen uit. Het is een simpele, doch spannende jeugdthriller die de jongere young adult lezers zeker zal aanspreken. Verder las ik deze maand eindelijk de new adult boeken Ga voor mij van Jennifer Armentrout en Misschien Ooit van Colleen Hoover. Beide bevielen me erg goed. Ook las ik deze maand Bijna echt van Lisa van Campenhout. Samen met Denise schreef ik hier een duo recensie over. Hierna ging ik direct door met Liefde & gelato van Jenna Evans Welch, een boek dat ik dezelfde dag nog uit las. Hierna volgde Sterker dan elk afscheid van Enrico Galiano, waar ik met Maartje een let's talk over schreef. Het boek Don't ask me where I'm from van Jennifer de Leon stond al een tijdje op mijn lijstje en ik las het ook deze maand. Het is een interessant boek waarin de verschillen tussen rassen duidelijk naar voren komen. Je merkt echt dat in Amerika mensen met een bepaalde culturele achtergrond heel erg naar elkaar toe trekken en bijna niet mixen. Dit zal in andere landen vast ook spelen, maar dit boek had betrekking op Amerika. Naast young adult las ik 1 non-fictie (Nu ik je zie van Merlijn Kamerling), 1 fantasy (Het Negende huis van Leigh Bardugo) en 1 boek dat valt onder literatuur (Als je de stilte ziet van Thomas Verbogt). Die laatste viel enorm tegen, ik kwam met moeite aan 2 sterren. Er vielen helaas nog meer boeken tegen, want Thunderhead van Neal Shusterman en P.s. I love you van Cecelia Ahern las ik niet uit. Ik baal van Thunderhead, want Scythe, het eerste deel, gaf ik 5 sterren.

Nicole las 9 boeken

Deze maand heb ik bijna alleen maar boeken van Nederlandse/Vlaamse bodem gelezen. Van Dutch Venture Publishing ontving ik De Ademdief van Miranda Peters. Naar dit boek keek ik al een hele tijd uit en het maakte dan ook al mijn verwachtingen waar. Ik beoordeelde dit boek met 5 sterren. Daarna ging ik meteen door met een tweede recensie-exemplaar, IJzerhart van Mara Li. Ik kende de auteur nog niet en ging er zonder verwachtingen in. Dit boek heeft me enorm verrast en het kreeg van mij ook 5 sterren. Daarna kon ik eindelijk beginnen in het mooie debuut van Emmelie Arents, Het Hart van de Adelaar. Deze werd enorm gehyped op social media. Morgen komt de duo-recensie van Danique en mij online en kunnen jullie lezen of wij vonden dat de hype terecht was. Van dezelfde uitgeverij (Hamley Books) las ik hierna Als doden dromen van Mel Hartman. Ik heb genoten van de prettig-gestoorde hoofdpersoon en de aparte, vlotte schrijfstijl van de auteur. Soms probeer ik tussen alle recensieboeken ook eens een wat ouder boek te lezen dat maar in mijn boekenkast blijft staan. Deze maand was dat Brieven aan de duisternis van Brigid Kemmerer. Wauw…wat een fantastisch boek was dit! Ik las het in één dag uit en was er diep van onder de indruk. Deze krijgt een mooi plekje in mijn favorieten-lijstje. Het volgende boek is absoluut geen YA, maar ik heb nu eenmaal een zwak voor de boeken van Tinteling Romance. Ik las het nieuwste boek van Sara Ney, Jock Row (#1) en ik werd zeker niet teleurgesteld, al miste ik de drama een beetje. Hierna las ik Sjamaan van de Zwarte Dood van J.M. Anna. Ook dit is geen YA, maar een fantasy romance. Ik keek al een hele tijd uit naar dit boek en eindelijk vond ik het moment om het te lezen. Ook dit boek liet een diepe indruk achter en heb ik met volle teugen genoten van dit bijzondere verhaal. Op de valreep las ik nog twee NA-boeken die ik van Dutch Venture Publishing kreeg. De eerste was Van slag van Suzanne Peters. Wat een heftig, maar tegelijkertijd ook heel mooi boek vond ik dit! Ongelofelijk hoe groot de kracht van social media is.... Het geeft je wel stof tot nadenken. Als tweede en laatste boek deze maand las ik Tot onze wegen scheiden van Emma Anna. Ik ben inmiddels echt fan van deze Nederlandse auteur en ook dit verhaal liet weer zijn sporen na! Het was een hele fijne leesmaand voor mij!

Feline las 1 boek

Deze maand was een drukke maand, waardoor ik helaas maar 1 boek heb kunnen lezen. Maar wat een leuk boek was het! Spinning Silver van Naomi Novik is een aanrader voor iedereen die van sfeervolle fantasy houdt! Het is een wat killer verhaal dan Uprooted, haar andere sprookjesachtige fantasy. De rol van geld en de waarde van dingen zijn een belangrijk thema in het boek, en het verhaal heeft echt een winterse sfeer. Een goed boek voor het najaar dus! 

Nina las 8 boeken 

Deze maand was weer een heerlijke diverse leesmaand! Ik begon met het tweede deel uit de Day Dreamer tweeluik van Luna van Roosen genaamd Night Thinker. Van deze twee boeken hebben jullie al uitgebreid mijn mening kunnen lezen in de recensie (zo niet, neem dan zeker nog een kijkje!). Hierna besloot ik Rood, Wit en Koningsblauw te lezen. Dit boek is geschreven door Casey McQuiston en was hét topboek van deze maand. Ik heb meegelachen, meegebloosd en meegeduimd voor de geweldige hoofdpersonages en daarmee hebben ze een plekje in mijn hart veroverd. Hierna ben ik begonnen aan de Gallagher Girls serie geschreven door Ally Carter. Hier heb ik nu de eerste 5 boeken van gelezen en deel 6 wordt vast in de eerste week van oktober uitgelezen. Dit is echt een heerlijke serie als je even niet wilt nadenken en zin hebt in meidendrama gemixt met spionage werk. Het idee achter de serie en de Gallagher Girls als spionnen vind ik erg origineel en doet me ook een beetje terugdenken aan mijn kindertijd met programma's zoals Totally Spies. Deze serie is dus zeker een aanrader! Tussendoor heb ik nog de graphic novel serie Avialae gelezen (heb ik hier als 1 boek geteld maar zijn officieel 6 delen) geschreven en getekend door Lucid. Deze graphic novel serie heeft een heerlijke combinatie tussen fanatasy en romantiek. Het verhaal loopt erg mooi en de tekeningen zijn echt prachtig! Deze hele serie is ook nog eens gratis online te lezen dus neem er zeker eens een kijkje (let op 18+ content in de tekeningen). Al met al ben ik erg tevreden met alle boeken die ik deze maand heb gelezen en ik kijk weer uit naar nieuwe werelden en verhalen voor de komende maand. 

Denise las 11 boeken

September en oktober zijn voor mij verhuismaanden. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik heel weinig lees, maar toen ik net zag dat de teller op 11 staat, was het toch een meevaller. Ik maak altijd een lijstje met boeken die ik wil lezen voor de komende maand. Hier hou ik mij voor ongeveer 20% aan. Herkenbaar? Op mijn lijst stond o.a. Schaduw, het derde deel van de zeven zussen serie geschreven door Lucinda RileyOok al is dit geen YA, ik geniet zo erg van deze serie. Dit vind ik tot nu toe het beste deel, misschien omdat de hoofdpersoon van lezen houdt. Ik vind de hype terecht, al moet ik hierdoor bij de bieb lang wachten omdat er steeds 20 reserveringen voor mij zijn. Daarna las ik Jinxed van Amy Mcculloch. Deze stond al sinds dat hij uit is (januari 2019) op mijn TBR dus toen ik hem in de bibliotheek zag leggen besloot ik hem maar mee te nemen. Ik vond hem vermakelijk, maar niet bijzonder. Ik ga deel twee nog wel lezen, want ik ben benieuwd hoe het verder gaat. Een boek dat ook lang op mijn TBR stond was De executie geschreven door Danielle Bakhuis. Ik vond het begin heel sterk, maar het zwakte voor mijn gevoel wat af. Naast wat thrillers sloot ik deze maand af met de volgende twee boeken. Namelijk met Zomerburen van Rianne Robben en Tot onze wegen scheiden van Emma Anna. Mijn mening over deze boeken kun je binnenkort op de Spot lezen dus hou het in de gaten!

Minca las 11 boeken

Het verbaasde me hoeveel Nederlandstalige boeken ik deze maand had gelezen en dan ook nog eens van Nederlandse of Vlaamse bodem! Ik merk dat uitgeverij Hamley Books daar toch wel verandering in weet te brengen. Zo las ik Het hart van de adelaar van Emmelie Arents en Als doden dromen van Mel Hartman. Het eerste boek heeft me zeker heel erg weten te verrassen. Ik werd uitgenodigd om deel te nemen aan een blogtour voor Komt wel goed, een gedichtenbundel van Lars van der Werf. En dankzij Hebban mocht ik Black Friday van Maren Stoffels recenseren. Vandaag lees ik de laatste paar hoofdstukken van Zelfs als we zwijgen van Marieke Nijkamp. Verder las ik Verbeeld Me, het laatste deel in de Touching Juliette serie van Tahereh Mafi en Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson. Wat was dat een spannend boek zeg! De Engelse boeken van deze maand waren A Deadly Education van Naomi Novik en The Other Side of the Sky van schrijversduo Amie Kaufman en Meagan Spooner. Deze twee vielen me helaas een beetje tegen, ik had er meer van verwacht gezien de andere boeken die ze op hun namen hebben staan. Hush van Dylan Farrow en Crownchasers van Rebecca Coffindaffer hadden me dan weer aangenaam verrast. 

Maartje las 30 boeken

Ik las inderdaad een boek per dag, maar daar zaten wel heel wat dunnetjes bij deze maand. Zo las ik twee graphic novels en een ook een paar novelles. Ik had deze maand twee '5 sterrenboeken', maar beide waren geen YA: Omkijken naar morgen van Wendy Brokers en Het moerasmeisje (Daar waar de rivierkreeften zingen) van Delia Owens. Ik las sowieso weinig YA deze maand, namelijk maar 10 van de 30 boeken, waaronder een reread: Hof van mist en woede. Over twee van de boeken komt binnenkort een artikel online, daarin kun je lezen wat Roxanne en ik ervan vonden: Forest of souls  van Lori M. Lee en Kingdom of Souls van Rena Barron. Mijn favriete YA was, denk ik, De Bane kronieken van Cassandra Clare e.a. Deze verhalen over Magnus Bane waren echt superleuk om te lezen, voegden echt wat toe aan de Schaduwjagerverhalen en gaven ook nog eens een mooi inkijkje in de geschiedenis. 

Welk boek heb jij in september met zeer veel plezier gelezen?



Reacties op: Wat lazen wij in september

Meer informatie

Gerelateerd

Over