Hebban vandaag

Listmania /

Lees een genummerd boek voor de Hebban Reading Challenge

door Hebban Crew 25 reacties
We gebruiken getallen om ergens waarde aan te geven of om iets meetbaar te maken, zoals de tijd of het aantal personen dat je komt storen als je je boek aan het lezen bent. Ook in boeken komen getallen veelvuldig voor. Gelukkig is het een van de Hebban Reading Challenge checklistcategorieën! Vink deze af door een boek op te pakken waarin getallen een rol spelen, die een cijfer in de titel hebben of een vervolgdeel zijn van een serie.

Een boek waarin getallen een rol spelen

Als getallen belangrijk zijn in het boek, wordt er meestal afgeteld. Tot het einde, tot een ramp, tot je gered wordt, tot er maar één verdachte overblijft... maar het kan natuurlijk ook anders. Misschien voel je de voortkabbelende tijd juist wel sterker als je onsterfelijk bent. Ook kun je veel non-fictie vinden waarin getallen een rol spelen, zoals de foute berekeningen bij de toeslagenaffaire.

Een uitgeschreven getal in de titel

Met deze Hebban Reading Challenge checklistcategorie kun je echt je hart ophalen als het gaat om boeken waarin je een getal in de titel kunt vinden. Of het nu gaat om een tijdsaanduiding, een plaatsaanduiding of een aantal personen of voorwerpen, boekcovers staan er vol mee. Van een enkele minuut tot een paar nietige miljoenen: vinken maar!

Een cijfer in de titel

Met deze Hebban Reading Challenge checklistcategorie kun je echt je hart ophalen als het gaat om boeken waarin je een getal... wacht, we vallen in herhaling. Niet alleen vinden we getallen uitgeschreven op boekcovers, er zijn er ook meer dan genoeg waarin ze in prominente cijfers op de kaft prijken. Natuurlijk moest dat een aparte categorie worden.

Een vervolgdeel in een reeks

We vertrouwen erop dat jullie zelf de weg naar de 'Zeven zussen'-reeks weten te vinden zonder de visuele reminder (zo niet, bij dezen). Maar heb je ook weleens gedacht aan onderstaande vervolgen? Je vindt een nieuw seriedeel vooral bij feelgood, thrillers, Young Adult en kinderboeken, maar toch kun je het met een beetje zoeken ook in de non-fictie en literatuur vinden.

Welk genummerd boek ga jij oppakken?Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een genummerd boek voor de Hebban Reading Challenge

 


Gesponsorde boeken