Hebban vandaag

Listmania /

Lees een menselijk boek voor de Hebban Reading Challenge

door Hebban Crew 17 reacties
Door jezelf uit te dagen met de Hebban Reading Challenge checklist categorieën treed je buiten je comfortzone en ontdek je misschien wel prachtige parels van boeken. Kies bijvoorbeeld voor 'Lees eens een menselijk boek', een categorie waar je alle kanten mee op kunt. Denk aan een boek over emoties, het bestaan, of over de grote thema's van het leven.

Een boek over het bestaan

Wat is de mens, wat betekent het om mens te zijn, wat is onze plaats in het grotere geheel? Vragen die we ons al stellen sinds we kunnen filosoferen. Antwoorden lijken we nog niet te hebben gevonden, maar dat weerhoudt ons er niet van ons menszijn tot in de puntjes te beschrijven.

Een boek over de betere mens

Het is een diepgeworteld instinct van de mens om zichzelf steeds te blijven verbeteren. Niet alleen als individu, maar ook als samenleving. Om uiting te geven aan dit gevoel schrijven we er boeken over – veel boeken. Hieronder vind je een kleine greep uit het aanbod.

Een boek over grote thema's

We lezen boeken om ons te verliezen in ervaringen die ons in het dagelijks leven vreemd zijn. Hoe groot of klein het verhaal ook, uiteindelijk draait het meestal om grote thema's zoals het leven, de liefde, dood, vriendschap en meer. Vanuit onze luie stoel maken we het allemaal mee.

Een boek met 'mens' in de titel

Spreken bovenstaande interpretaties van een menselijk boek je niet echt aan? Je kunt altijd voor deze variant gaan; een boek met 'mens' in de titel! Dan spreken we ook van een menselijk boek, en kun jij deze categorie op je sloffen afvinken. Er zijn namelijk flink wat boeken met 'mens' op de cover.Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een menselijk boek voor de Hebban Reading Challenge

 


Gesponsorde boeken