Advertentie
Rode Wolf

De Rode Wolf

20
Rank 2932 Gelezen 27 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 25 Favoriet 3 Recensies 2
Junior   Topics 0

Het is 55 v. Chr. Het leger van Julius Caesar, de Rode Wolf, is in het noorden om de Germaanse stammen zo snel mogelijk onder de voet te lopen. Makkelijk gaat dat niet, ze stuiten op veel verzet. Onder de troepen bevindt zich – geheel tegen zijn zin – de verkenner Rufus. Zijn wereld verandert radicaal als hij op een dag verdwaald in het woud. Dagen zwerft hij door het ondoordringbare moerassige bos, tot hij op een Germaanse stam stuit. Ze nemen hem meteen gevangen. Gelukkig heeft Rufus Germaans leren spreken van Ortwin, zijn vroeger Germaanse slaaf en vriend. Rufus weet zijn lot – geofferd worden aan de moerasgoden – te keren. Hij betaalt hiervoor echter een hoge prijs; hij wordt gedwongen alles te vertellen over de gevechtstactieken van Caesar, zodat de Germanen het leger van de Rode Wolf kunnen verslaan. Opgegroeid als rijke Romein moet Rufus zich nu staande zien te houden in een ‘primitieve’ Germaanse cultuur. Hij voelt zich ontheemd. Als een meisje met betoverende blauwe ogen zich over hem ontfermt begint hij zich beter te voelen en zelfs langzaam te vergemaniseren. Op een dag moet hij een beslissing nemen: blijft hij bij de Germanen of kiest hij voor zijn luxe leven in Rome? Verraadt hij zijn eigen volk of nieuwe vrienden?

Genre
Kind & Jeugd
Uitgeverij
Uitgeverij Lemniscaat B.V.
Laatste editie
31 december 2015
ISBN
9789047701439 , 9789047751113
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 16,95
E-book prijsvergelijker

Lezersrecensies (2)

Si vis pacem para bellum

door: Rosalie 1 like
Mooie beschrijving over het oude germaanse leven ten tijde van de romeinse overheersing. In een mooi verhaal gegoten lees je hoe de dagelijkse bezigheden uitgevoerd werden, hoe een dorp er uit zag, de mystiek van de natuur die aanbeden werd en hoe de Romeinen het zichzelf moeilijk maakte door het...

Heeeeeeeel leuk

door: Tris Prior 1 like
Spannend, over de Romeinen, de Rode Wolf heeft alles in zich om een succesvol boek te worden. Zelf vind ik hem heel spannend geschreven en daardoor blijft hij in je hoofd hangen. Topboek!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook