Gemengde gevoelens

Aishareads Aishareads
16 mrt 2020

In De Leugens die ons Binden bespreekt Kwame Anthony Appiah – een professor filosofie aan de universiteit van New York – zijn kijk op identiteit.
Er wordt een onderscheid gemaakt tussen classificatie, geloof, land, kleur, klasse en cultuur.

Ik heb gemengde gevoelens over dit boek. Aan de ene kant vond ik het af en toe best saai en moest ik mijzelf pushen om toch door te lezen. Aan de andere kant – en dit klinkt heel tegenstrijdig – vond ik het heel interessant om te lezen. Ik heb zelf ook vakken over sociologie gevolgd op de universiteit dus dat is zeker een persoonlijk interesse gebied. Ik vond het alleen jammer dat Appiah het – naar mijn mening – niet altijd kon overbrengen op een manier die je aandacht ook daadwerkelijk vasthoudt.
Mocht jij ook interesse hebben in sociologische vraagstukken zoals identiteit dan vind jij dit boek misschien ook wel interessant. Alleen is het misschien handig om er nog een ander luchtiger boek naast te lezen zodat je het in kleinere delen tot je kan nemen.

Meer recensies van Aishareads