Preppy-liefhebbers smullen hiervan!

Anoeska Anoeska
31 mrt 2021

Het vijfde deel in de King-serie, maar het eerste deel dat focust op het personage Preppy. In dit boek komt de lezer meer te weten over zijn achtergrond, maar ook maken ze kennis met een heel andere kant van hem. Dit komt door de komst van Andrea. Zij weet namelijk zijn hele wereld op z'n kop te zetten.
Belangrijk om te weten, is dat het boek 'Preppy 1' niet gelijk volgt op deel 4 'Bear'. De lezer gaat eerst terug in de tijd, nog voor het eerste deel 'King'. Naar het einde toe volgt het verhaal het laatste deel op.

TRIGGER WARNING: geweld, misbruik en grof taalgebruik.
18+ is aangeraden

Na een ontzettende cliffhanger in deel vier, slaagt T.M. Frazier er in om een spannend vijfde deel neer te zetten zonder verder te gaan waar ze gebleven was. Een opvallende keuze die mij in eerste instantie stoorde. Als lezer wil je meer. Een knagend gevoel achtervolgt je gedurende het hele boek. Overigens merk je als lezer al gauw op, dat dit met opzit gebeurd. De auteur wil het personage Preppy eerst op een degelijke manier voorstellen, alvorens ze verder gaat met de rode draad doorheen de serie.
In de voorgaande delen werd Preppy neergezet als een eerder psychopathisch type met een rare smaak als het aankomt op seks. Overigens wordt er in het vijfde deel ook een andere kijk hierop geworden. Als lezer ontdek je waarom Preppy gevormd is tot een gebroken man. Toch zijn de seksscènes uit het boek een stuk minder heftig dan wat je in eerste instantie zou verwachten. De enige moment waarop je als lezer de wenkbrauwen fronst, is de scène met Bear. Al lijkt die ook eerder onschuldig uit te draaien.
De grote lijnen van de voorgaande delen blijven behouden: een technisch sterke schrijfstijl, een auteur die weet hoe ze verhalen moet schrijven, een sterke spanningsboog en personages met volwaardige persoonlijkheden die hen realistisch laten aanvoelen. Vooral het gegeven 'cliffhanger' staat in het woordenboek van T.M. Frazier en ze is er verdomd goed in.
Het enige waar wel wat meer variatie in mag komen, is het individuele liefdesverhaal. Dat begint langzaamaan wat eentonig te worden.

De King-serie blijft mij verrassen. Het is er eentje met vele kanten. Elk personage is uniek en het samenhangende verhaal zorgt ervoor dat ik als lezer geboeid blijf.

Meer recensies van Anoeska