Anna K.
Anna lijkt alles goed voor elkaar te hebben. Ze heeft een leuk vriendje, haar strenge vader is trots op haar en haar vrienden kijken ontzettend naar haar op. Maar wanneer ze graaf Vronsky, een beruchte playboy, ontmoet begint ze aan alles te twijfelen.
Doordat ik Anna Karenika nog nooit heb gelezen had ik totaal geen idee waar het verhaal precies over zou gaan. Ik had verwacht dat ik iets leuks en rustigs zou gaan lezen maar dat was niet wat ik kreeg. Waarschijnlijk dat ik het hierdoor wat vond tegenvallen.
De schrijfstijl is erg fijn om te lezen. Het leest vlot en gemakkelijk weg. Ook zit er een fijn tempo in het verhaal en gebeuren er een leuk smakelijke dingen. Al vond ik het einde wel wat snel gaan. Doordat de meeste personages erg rijk zijn komen er een aantal leuke maar onrealistische gebeurtenissen in voor. Waar ik wel aan stoorde was het vele drugsgebruik.
In het begin moest ik echt even aan de verschillende personages wennen. Ik wist niet goed wie, wie was en wat de relaties onderling waren. Ook vond ik sommige personages arrogant en vervelend. Later in het verhaal komen de goede kanten steeds meer naar boven en kon ik ze meer waarderen. Wat ik persoonlijk erg leuk vond was dat 2 personages bijzondere hobby’s hadden, kunstschaatsen en hondenshow, die met mijn eigen interesses overeenkomen. Deze stukjes vond ik dan ook erg leuk om te lezen.
Hoewel het dus wat anders was dan wat ik had verwacht was het wel een leuk verhaal waarvan het einde mij wel heeft aangegrepen.