De Nachtegaal
De zussen Vianne en Isabelle zijn erg verschillend. Wanneer de oorlog uitbreekt hebben ze dan ook verschillende prioriteiten en idealen. Hierdoor komen ze soms lijnrecht tegenover elkaar te staan. Toch kan zusterliefde veel overwinnen en maken beide vrouwen keuzes die ze niet hadden verwacht te moeten maken.
Het was absoluut een indrukwekkend verhaal om te lezen. De ontberingen die ze moeten doorstaan, de moeilijke keuzes die gemaakt moeten worden en de grenzen die je over gaat om te doen wat juist is en degene van wie je houdt te beschermen. Hierdoor kreeg ik een goed gevoel wat de zussen doormaakten en hoe dapper ze waren.
Het begin en midden van het verhaal vond ik erg goed en mooi weergeven. Hier werd ik in meegesleept. Ook de keuzes die ze maakten vond ik in de situaties passen. Het laatste gedeelte vond ik wat afgeraffeld. Het ging voor mij te snel en het voelde voor mij niet kloppend. Hoewel het verhaal ontzettend indrukwekkend en aangrijpend was het voor mijn gevoel niet af.
Het verschil tussen Vianne en Isabelle vond ik erg mooi. Beide vrouwen groeiden ontzettend in wie ze waren. Hun keuzes gaf ook heel mooi weer wat de kracht van vrouwen is en wat ze kunnen bereiken.
Hoewel ik het een prachtig verhaal vond voldoet het voor mij niet geheel aan de hype. Wellicht dat ik hierdoor te hoge verwachtingen heb gehad. Vooral het einde viel mij wat tegen. Het einde ging voor mij te snel en abrupt.