Majesteit
Na de gebeurtenissen van het eerste deel volgen we weer Beatrice, Samantha, Nina en Daphne en zien we hoe ze hun levens weer proberen op te pakken. Iets wat uiteraard gebeurd met veel drama en misverstanden.
Hoewel het een leuk en goed geschreven verhaal was blijf ik wel een beetje zitten met een bittere nasmaak. Voor mijn gevoel verdienen de hoofdpersonages veel meer dan wat ze hebben gekregen. Vooral de liefdesrelaties stonden mij tegen.
De persoonlijke groei van zowel Beatrice en Samantha hebben voor mij het verhaal gered. Zij zijn echt gegroeid van naïeve meisjes naar bewuste jonge vrouwen. Daphne is nog steeds het kreng wat ze was en wat ook bij haar past. Zij brengt wat spanning in het verhaal al is het allemaal wel wat voorspelbaar. Nina had voor mij niet echte een toegevoegde waarde, zonder haar perspectief was het ook goed geweest.
Het deel van Beatrice als jonge koningin vond ik wel mooi neergezet en had van mij wel uitgebreider gemogen. De problemen waar ze mee te maken krijgt als eerste vrouwelijk monarch waren interessant om te lezen.
Nadat ik het boek had uitgelezen had ik echt een gevoel van is dit alles. Gelukkig zie ik dat er nog wel een vervolg komt. Hopelijk maakt dit deel alles weer goed.