Ember queen

Aspen Aspen
10 mrt 2022

Na jaren te zijn gemarteld en vernederd is Theo weten te ontkomen aan de Kaiser. Maar met elke keuze die ze maakt ontstaan er meerdere nieuwe problemen. Kan Theo haar volk leiden en is ze bereid tot het maken van onmogelijke keuzes.

Het absolute pluspunt van deze serie voor mij zijn de personages. Theo, Art, Blaise, Søren, Heron en Erik zijn allemaal geweldig. Zij voelden voor mij heel echt aan en de onderlinge banden was mooi neergezet. Ook Cress voelde goed uitgewerkt aan en soms kreeg ik zelfs een beetje medelijden met haar. Helaas waren de overige personages vaag aanwezig en leken soms wat zijn te vergeten. Sandrin wordt bijvoorbeeld aan het begin en einde wel genoemd maar daar tussenin bijna niet.

Het idee van het verhaal vond ik erg interessant ik had alleen het gevoel dat het wat afgeraffeld werd. Er gebeurde erg veel in dit deel maar werd steeds maar er zat niet veel diepgang in. De gevechten en gebeurtenissen waren steeds binnen 1 of 2 hoofdstukken al weer klaar. Hierdoor voelde het allemaal erg gemakkelijk aan.

Ook had ik wel meer willen weten over wat er in de mijn is gebeurd. Dit werd wel benoemd maar bleef ook wat vaag. Ook voelde de kracht van Theo wat nutteloos aan. Ik begrijp niet echt wat de meerwaarde hiervan is.

Toch vond ik het een leuk verhaal. Niet erg bijzonder of uniek maar wel vermakelijk. Vooral de hoofdpersonages maakte dat ik deze serie met plezier heb gelezen.

Meer recensies van Aspen