Het licht van Lorelei
Drie jonge meisjes van verschillende afkomsten willen een andere toekomst dan nu voor ze is weggelegd. Hiervoor moeten ze moeilijke keuzes maken. Op de achtergrond is er steeds de angst van een nieuwe aanval van de sirenes.
Het leukste aan het verhaal vond ik de alternatieve tijdslijn. Veel plekken, namen en tradities zijn herkenbaar maar wel in een fantasiewereld. Dit maakte het verhaal herkenbaar ondanks dat Ik had eigenlijk nog nooit iets over sirenes gelezen maar ik vond ze erg leuk en interessant neergezet.
Ik vond vooral Enna en Aska leuke personages. Het voelde echt alsof ze moeilijke keuzes moesten maken maar hierin wel hun hart volgden. Melinda haar overtuigingen voelde minder oprecht aan voor mij. Het had mij ook leuk geleken om wat meer van het kloosterleven mee te krijgen. Wel vond ik het interessant om de gebeurtenissen vanuit verschillende afkomsten te ervaren. Hierin vulden Enna, Aska en Melinda elkaar erg goed aan.
Dat het boek in drie delen was opgesplitst vond ik ook jammer. Ik hecht mij vaak aan het hoofdpersonage. Doordat het nieuwe deel vanuit een ander perspectief kwam voelde het een beetje aan alsof ik de vorige personage verloor. Ik begrijp wel waarom het zo is opgezet maar als lezer had ik liever een andere opzet gehad. Daarnaast vond ik het verhaal ook wel wat voorspelbaar.
Het boek heb ik gekregen door een boekenbox. Normaal zou het niet een boek zijn die ik zelf zou oppakken. Ondanks een paar minpuntjes vond ik het wel een hele leuke verrassing en ben ik blij dat ik het gelezen heb.