Crazy rich Asians
Rachel wordt door haar vriend Nick uitgenodigd om de zomer door te brengen met zijn familie in Singapore. Wat Rachel niet weet is dat hij 1 van de meest begeerde mannen uit Azië is.
Wat een heerlijk, leuk, over de top verhaal waar je helemaal in mee wordt gezogen. Ik lees vooral meer Westerse gerelateerde boeken. Dit heeft zoals verwacht een Aziatische insteek en dit vond ik erg interessant. De voetnoten van de schrijver maakte het ook nog leerzaam.
De sfeer in het verhaal vond ik erg fijn. Het voelde enorm onrealistisch aan, de prijs van jurken, sieraden en huizen. Dit maakte het voor mij juist erg leuk. Ook kreeg ik echt het gevoel in Singapore te zijn.
Rachel en Nick vond ik een erg leuk stel, vooral hun momenten samen vond ik leuk om te lezen. Toch waren de stukken waarbij ze afzonderlijk dingen deden erg leuk. Dit gaf een andere kijk op wie ze als persoon waren. Ik had van te voren verwacht dat het vanuit het pov van Rachel geschreven zou zijn. Echter volgen we verschillende personages waardoor ik een beter beeld kreeg van de Aziatisch cultuur.
In het begin moest ik wel erg wennen aan de vele namen en Aziatische benamingen. Hier heb ik vaker last van als er veel personages zijn. Zodra ik er eenmaal in zat en wist hoe dingen zaten waren alle intriges juist een leuke extra laag.