Advertentie

Blake Crouch debuteerde in 2013 met de Wayward Pines trilogie, die later door de bekende regisseur M. Night Shyamalan werd getransformeerd tot tv-serie. In 2016 volgde een nieuwe thriller van zijn hand, namelijk Dark matter. Crouch is met Reset erin geslaagd een thriller te schrijven rondom één van de grootste natuurkundige namelijk het verschijnsel "tijd".

Blake Crouch is er met Reset erin geslaagd om het mysterieuze onderwerp "tijd" te vertalen tot een bloedstollende thriller. In Reset hanteert Crouch twee verhaallijnen. Het verhaal wordt verteld uit het perspectief van Barry Sutton die wordt geconfronteerd met het False Memory Syndrome en besluit op onderzoek uit te gaan. In het andere perspectief volg je de wetenschapper Helena Smith en haar poging om een technologie te ontwikkelen om mensen met Alzheimer te helpen, zoals bij haar eigen moeder. Door het ontwikkelen van die technologie heeft ze iets beangstigends gecreëerd: de mogelijkheid om herinneringen niet alleen te opnieuw te beleven maar ook veranderen.
De verhaallijn van Helena speelt zich af in het verleden en komt langzaam samen met de verhaallijn van Barry. Crouch weet de complexe gebeurtenissen goed te transformeren in een vloeiend en vlot lopend verhaal.

Reset is een zeer originele en ingenieuze thriller van Blake Crouch. Ondanks de complexiteit van het onderwerp leest het boek goed weg.
Je wordt in het verhaal getrokken en wil ook door blijven lezen. Na het lezen van het verhaal heb je echt even tijd voor jezelf nodig om alles te verwerken. Wat is nu het verleden, heden en de toekomst?

Reacties op: Topper in wording

79
Reset - Blake Crouch
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker