Advertentie

Agnetha studeert in de jaren ‘10 van de 20e eeuw in Stockholm, wat zeer ongebruikelijk is in het adellijke kringen waaruit ze stamt en wat haar in conflict bracht met haar ouders. Maar als het noodlot toeslaat, moet ze terug naar het landgoed van de familie, de Leeuwenhof, omdat ze als gravin het landgoed moet leiden. Haar eigen dromen en liefde moet ze aan de kant zetten. Dan breekt de oorlog uit en al bemoeit Zweden zich niet met de oorlog, het brengt wel zorgen met zich mee. Agnetha moet keuzes maken, veel keuzes blijken goed te zijn, maar enkele keuzes brengen ellende voort. Ook de dynamische band met haar moeder komt veelvuldig aan bod: de moderne vrouw die haar eigen keuzes maakt versus de adelijke vrouw waarvoor aanzien en stand belangrijk is.

Dit boek is een heel mooi geschreven boek. Het boek verteld het verhaal uitgebreid, zonder dat het langdradig wordt. Er wordt beeldend verteld, maar ook wordt het duidelijk hoe het er in die tijd aan toe ging in Zweden, vooral de rol van de vrouw is een thema in het boek. De personages zijn duidelijk beschreven en worden zonder opsmuk ten tonele gebracht. Agnetha verteld als hoofdpersonage het verhaal, zonder zichzelf een heldenrol toe te schrijven.

Corina Bomann schrijft boeken over vrouwen, waarbij haar grote kennis van de geschiedenis opvalt. Ze is Duits maar dat weerhoudt haar niet om ook over de grenzen van Duitsland heen te kijken en te schrijven. Ze heeft al verschillende titels op haar naam staan en hopelijk volgen er nog veel meer.

Reacties op: Prachtig en historisch.

296
Agneta's erfenis - Corina Bomann
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners