wat een super puzzeltocht!

beachhouseboeken beachhouseboeken
20 apr 2024

Door de titel en het vrolijke kleurtje van de cover was ik direct nieuwsgierig. De achterflap maakte dat ik het boek direct opschreef om toe te voegen aan mijn verzameling!

Clayton Quist is als baby achtergelaten bij het Genootschap van Puzzelmakers, een club vol excentrieke slimme mensen die sociaal een tikkie onhandig zijn. Zij voeden hem op. Wanneer Pippa, de oprichtster van het Genootschap, overlijdt laat zij de ultieme puzzel voor Clayton achter. Een zoektocht naar zichzelf en zijn afkomst.

Wat een lieverd is de hoofdpersoon Clayton. Hij is net als zijn huisgenoten sociaal een tikkie onhandig maar dat kan ook komen omdat ze allemaal een stuk ouder zijn. En omdat hij weinig met leeftijdgenoten optrekt.
Maar hij is zorgzaam, inlevend en geïnteresseerd.
Pippa heeft als tweede hoofdpersoon carrière gemaakt in een mannenwereld en zich knap staande gehouden. Zij begint een club om gelijkgestemden bij elkaar te brengen. Elke keer verzet zij haar doelen en langzaam groeit dit uit tot iets veel groters voor haar en de mensen om haar heen.

Het boek verspringt elke hoofdstuk of naar het heden, bij het overlijden van Pippa en de zoektocht van Clayton, of naar het verleden, de oprichting en start van het Genootschap. Het verhaal wordt dan ook afwisselend vanuit het perspectief van Clayton of Pippa verteld.

Het boek raakt sociale thema's aan zoals eenzaamheid bij ouderen. Maar ook ergens bij wilden horen, vriendschap en liefde in alle soorten en maten.

'Hij wist dat de Grieken meerdere soorten van liefde onderscheiden'

Dit boek is het debuut van Samuel Burr en ik heb ervan genoten! Ik ben benieuwd wat hij nog meer in petto heeft! Aanrader voor iedereen die van puzzelen houdt.

Meer recensies van beachhouseboeken