Vermakelijk

beachhouseboeken 09 augustus 2025
Na Dromen van Italië was ik benieuwd naar de boeken van Nicky. Een tweede deel over het dorpje Montenello zag ik in KoboPlus staan. Terugkeren en kijken of we nog oude bekende zien uit Dromen van Italië!

Sarah-Jane is bedrogen door haar ex en is haar baan kwijt, om er even tussenuit te gaan is ze op rondreis in Italië. Misschien komt ze meer te weten over haar roots en het Italiaanse eten. Ze strand met haar oude auto in Montenello.

Assunta heeft haar hele leven in Montenello gewoond. Nooit een relatie gehad, nooit vertrokken. Maar heeft ze niks gemist?

De schrijfstijl van Nicky Pellegrino is weer beeldend! Het boek is in corona tijd geschreven en gaat terug naar familiebanden, vriendschap en blij zijn met dat wat je wel hebt.

Sarah-Jane is best een naïef karakter waardoor haar verhaallijn voorspelbaar wordt. Ook loopt de zoektocht naar de roots van Sara-Jane nergens op uit. En de verhaallijn van Assunta is minder voorspelbaar maar ik mis een actie of antwoord in het verhaal. Jammer!

Al met al een vermakelijk deel maar ik had het idee dat er meer in zat.

Meer recensies van beachhouseboeken

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!