Intrigerend

Beertl 09 mei 2025
Voor leesclub de Boekenreizigers Olv Erna Eikhoudt mocht ik Sterf van Sterre Carron lezen. Opnieuw een heerlijke thriller. De kaft toont een prachtig nachtelijk tafereel met een verlaten, geheimzinnig gebouw.
Dat Sterre kan schrijven is ondertussen voldoende bewezen. Deze keer weer een hoofdrol voor een stoere vrouwelijke rechercheur. Een mooie mix van een zaak van een seriemoordenaar, vermengd met het persoonlijk leven van Erin. De vraag die door het verhaal wordt opgeworpen is of je mensen fouten kunt vergeven. En welke zaken zijn onvergeeflijk?
Wat is het verband tussen 3 ogenschijnlijk niet met elkaar verbonden moorden? Erin en haar team, met hartsvriendin en profiler Kate, mederechercheur Vince, baas Moniek hebben de schone zaak dit uit te zoeken. De hoofdstukken worden afgewisseld met inkijkjes in de motieven van de dader, aangeduid met ‘ ik’ Daarnaast volgen we Stefanie, tot voor kort gelukkig getrouwd met Jannik en hun zoontje Stig. Er gebeuren vreemde dingen in en om hun huis,maar Jannik denkt dat ze net als na haar bevalling, weer psychotisch wordt, en gedraagt zich steeds gemener jegens haar. Wat is er aan de hand en wie zit hierachter? Heeft ex-vriend Diederik hier een rol in? Wat heeft zich in haar verleden afgespeeld?En wat is de link met het onderzoek van Erin? Tot het laatst blijft dit spannend. In de geschiedenis van Erin heeft zich ook een drama afgespeeld, waardoor het contact met zus Tine volledig verbroken is. Ik ben benieuwd hoe het leven van Erin na deze zaak verder gaat. Zou er iets moois opbloeien met vriend en mede freerunner Kerem? Ik hoop op een vervolg.

Meer recensies van Beertl