Advertentie

oordat je aan het verhaal van ‘Het bloemenmeisje’ begint, geeft Anya Niewierra je een legenda van de verschillende personages. Deze informatie blijk je op sommige momenten hard nodig te hebben om het verhaal helemaal te kunnen volgen. Erg handig dat de auteur dit in haar boek heeft gezet.

Vervolgens begint het boek met een korte proloog die enkele vragen oproept. De auteur weet haar lezers meteen in het verhaal te krijgen, want door je nieuwsgierigheid wil je lekker verder gaan lezen en ontdekken wat er allemaal aan de hand is. Langzamerhand kom je daarachter. Stukje bij beetje krijg je meer informatie totdat je bij een spannende ontknoping komt, waarin Niewierra nog een aantal verrassingen voor haar lezers in petto heeft.

Je leest het verhaal voornamelijk vanuit Nina Fleurie. Aan dit personage moet je in het begin wel even wennen. Ze is geen “standaard-persoon”, waardoor ze soms dingen doet die je in eerste instantie niet snapt. Hoe meer over haar en met name haar verleden te weten komt, hoe beter je gaat begrijpen dat ze is zoals ze is. De auteur heeft met Nina een bijzonder en interessant personage gecreëerd.

Concluderend is ‘Het bloemenmeisje’ een boeiend boek, waarmee je een aantal spannende leesuurtjes zal beleven. En vergeet ook niet om even van de prachtige kaft te genieten. Echt een plaatje!

Reacties op: Een aantal spannende leesuurtjes

90
Het bloemenmeisje - Anya Niewierra
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker